Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Readlys helsyster glänste: ”Jag blir imponerad alltså”

Foto: SOLVALLA/TR BILD
Foto: SOLVALLA/TR BILD

Storasyskonen heter Readly Express och Caddie Lisieux.
I eftermiddags visade lillasystern Fabulous Pellini upp sig på Solvalla. På allra bästa sätt.

Publicerad:

Med en Prix d’Amérique-vinnare och en Stosprinter-vinnare i familjen är det många som har ögonen på Fabulous Pellini (e. Ready Cash). Svante Båth tränar det treåriga stoet som under onsdagen kvalade med plusbetyg. Efter ett lopp i rygg på ledaren valde Erik Adielsson att lyfta ut hästen i andraspår på den sista långsidan och sedan sprintade Fabulous Pellini undan på 1.16,4/2140 meter på ett mersmakande vis. Efteråt var det höga betyg från kusken.
– Jag blir imponerad alltså, det får jag säga. Hon var verkligen läcker. Jag hade hästen i hand hela vägen och det var aldrig ”flat out” säger Erik Adielsson.
– Man får ju drömmar efter ett sådant kvallopp. Samtidigt vet man att det kan sluta med 112 000 kronor intjänat. Det gäller att visa det i lopp också – och inte bara ett lopp.

Vad tänker du om känslan över mål i kombination med att det är Readly Express helsyster?
– Det blir inte sämre så klart.

Du har kvalat många hästar, hur rankar du in den här?
– Det är sällan de kvalar på ett bättre sätt kan man säga.

Noterbart är att det finns ytterligare ett helsyskon till Readly Express. Det är den tvåårige hingsten High Line Pellini, som även han tränas av Svante Båth. 

Se kvalloppet här. 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS