Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Redén besviken: "Stolpe ut"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Propulsion fick nöja sig med femteplatsen i årets Prix d'Amérique. Daniel Redéns häst hamnade långt bak i fältet och missade pallen trots en stark avslutning. Nu siktas hingsten mot Elitloppet i stället.

Publicerad:

Fyra 2017, trea 2018 och femma 2019. Daniel Redéns Propulsion (e. Muscle Hill) levererade återigen en stark prestation – utan att få sätta nosen först i det prestigefyllda loppet. Nu väntar resa hem till Sverige och förberedelser inför nästa stora uppgift – Elitloppet.
– Det blev väldigt mycket stolpe ut för oss. Örjan fick mest sitta och täcka sin position kändes det som och hela loppet blev märkligt kört. Nej, det blev inte bra för vår del. Vi hamnade allt för långt bak. Det är som sagt stolpe ut här nere i Frankrike, säger Daniel Redén.

Örjan Kihlström och Propulsion kom iväg bland de sista hästarna i fältet och satt ett tag i åttonde utvändigt. Genom sista sväng fick han rygg på Bold Eagle via tredjespår, men det var för långt fram för att Propulsion någon gång skulle ses med chans att blanda sig i segerstriden.
– Nu får vi blicka framåt. Jag vill inte verka uppgiven. Tiden stannar inte i dag, men det känns jobbigt att det blir på det här sättet när man lägger ned så mycket tid som man gör. Det måste verkligen klaffa hela vägen. Det är det som är så speciellt med det här loppet. Samtidigt tillhör det spelets regler. Vi kommer igen. Vi måste ta nya tag.

Siktar mot Elitloppet

Ett tag flaggade Daniel Redén för att hästarna skulle kunna bli kvar i Frankrike även efter söndagens start. Så blir det inte. Både Propulsion och Lionel N.O. (e. Look de Star) åker hem till Furuby Gård per omgående.
– Man ska veta att de haft långa säsonger. Därför har jag bestämt att de ska åka hem. Är allt bra med Propulsion efter den här resan kommer vi att sikta på Elitloppet med honom.

En eventuell start i Elitloppet skulle vara Propulsions fjärde raka framträdande på Solvalla sista helgen i maj. 2016 inledde hingsten med att vara fyra i finalen och han har efter det två raka andraplatser bakom Timoko respektive Ringostarr Treb.

Kihlström: "Inte som man hade hoppats"

Kusken Örjan Kihlström körde sitt 15:e Prix d'Amérique i ordningen och jagade sin andra seger i storloppet. Precis som Daniel Redén var han besviken efter målgång.
– Det blev inte som man hade hoppats så klart. Hästen gjorde det bra, men vi hamnade för långt bak helt enkelt. Det var inte något vidare högt tempo i loppet och sitter man för långt bak då är det svårt, säger han.

Men hästen presterade lika bra som vanligt tycker du?
– Ja, han gick jättebra till slut. Precis som vanligt. Han var lika bra som han brukar vara. Han fick visserligen ett vilsamt lopp den här gången, men avslutade samtidigt starkt. Det var inga fel alls på prestationen.

När loppet skulle till att avgöras valde Örjan Kihlström att gå med i rygg på Bold Eagle i tredjespår. Ett val han efteråt funderade på om det var rätt eller inte.
– Jag ångrar lite att jag inte chansade invändigt i stället när vi tappade i starten. Eller tappade ska jag inte säga att vi gjorde för vi hade en bra plats när starten väl gick, men han är helt enkelt inte så kvick i vändningarna. Jag borde kanske ha valt att köra på innerspår i det läget, men där satt det också ett par mindre betrodda hästar och risken blir ju då att man blir kvar där bakom hela vägen in i mål, säger Örjan Kihlström.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS