Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Redén inför Prix de France

Foto: MARIA HOLMÉN
Daniel Redén låter väldigt uppåt med Propulsion inför Prix de France. Foto: MARIA HOLMÉN

Det blev som bäst en tredjeplats för Daniel Redén i Prix d'Amérique. Inför söndagens Prix de France laddar han om med sin fyra hästar starka armada och Redén tror på nytt på fina prestationer från sina adepter.

Publicerad:

Storloppen avlöser varandra på Vincennes. På söndag avgörs Prix de France med en samlad prissumma på 400.000 euro. Bold Eagle är självklart storfavorit, men Daniel Redén selar återigen ut sin fyrling. Och han hoppas på revansch. Att loppet är 600 meter kortare än Prix d'Amérique ser Solvallatränaren som en fördel för flera av sina hästar.
– Allt verkar bara bra med Propulsion efter Prix d'Amérique. Han har tagit det loppet på ett bra sätt och än så länge är vi väldigt nöjda. Distansen är gynnsam för honom. 2 100 meter på Vincennes går att jämföra med 1 600 meter hemma och det passar honom perfekt, säger Daniel Redén.

Lionel var den av Redéns hästar som lyckades allra bäst i Prix d'Amérique genom sin tredjeplats.
– Även han verkar ha tagit Prix d'Amérique på rätt sätt och därför väljer vi att starta honom här också. Han blir bara finare och finare hela tiden.

Call Me Keeper slutade sexa i Prix d'Amérique. Pierre Vercruysse får precis som då chansen bakom den sjuåriga hingsten.
– Call Me Keeper känns verkligen grym i jobben och precis som för Propulsion är distansen på söndag en fördel för honom, säger Daniel Redén.

Wild Honey blev påkörd i sista sväng i Prix d'Amérique med gott om krafter sparade. Till Prix de France väljer Daniel Redén att ge David Thomain chansen bakom det femåriga stoet. I övrigt blir det samma kuskar på Daniel Redéns hästar som i Prix d'Amérique. Det betyder att Örjan Kihlström kör Propulsion, Pierre Vervruysse kör Call Me Keeper och Matthieu Abrivard kör Lionel.
– Wild Honey såg väldigt fin ut senast, men blev som sagt påkörd och det var inte alls hästens fel att det blev galopp.

Franske Bold Eagle lämnade klartecken till årets upplaga av Elitloppet efter den senaste segern och han är också favorit till att försvara sin titel i Prix de France på söndag.
– Det är en fruktansvärd häst som går på alla distanser. Att slå honom blir självklart väldigt tufft, men det känns som att Propulsion börjar närma sig formen och det ska bli väldigt intressant att se honom på söndag.

Hur är planerna för dina hästar nere i Frankrike efter helgen?
– De kommer att bli kvar ett tag till och vi håller koll på vilka lopp som finns att starta i. Det jag kan säga är i alla fall att vi planerar att Wild Honey ska ut i Criterium de Vitesse på Cagnes-Sur-Mer.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS