Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Redén och Kihlström med nya framgångar

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Två starter – två segrar. Örjan Kihlström fortsätter att rada upp segrar tillsammans med Daniel Redéns hästar.

Publicerad:

För en vecka sedan var det Massive Clout och Whitehouse Express som glänste när V86 avgjordes på Visbytravet. En vecka senare var det dags för Canari Match (e. Extreme Aunou) och Tobin Kronos (e. Muscle Hill) att visa upp sig på Sundbyholms Travbana. Först ut var den senare, som bara kunde se på när Galactica kördes till ledningen av Lars Åke-Söderholm samtidigt som konkurrenterna radade upp sig på innerspår. Inför slutrundan, efter ett inledande varv på kilometertiden 1.15,3, lämnade Örjan Kihlström tredje invändigt och körde fram Tobin Kronos utvändigt om ledaren – och som så många gånger förr kunde Kihlström lotsa fram en Daniel Redén-tränad häst först över mållinjen. Ekipaget kopplade grepp sent på upploppet, men vann till synes säkert.
– Han hade inte startat på ett tag och gjorde ett väldigt fint lopp, sade Örjan Kihlström efter segern, som var värd 100.000 kronor.
Segertiden skrevs till 1.12,5a/2.140 meter.
Mer Kihlström/Redén blev det när Canari Match tog andra raka segern. Örjan Kihlström och Canari Match kunde inte hålla upp ledningen och fick nöja sig med ryggen på Charrua Forlan. Med Charrua Forlan, Seedorf O.M.F och Fossens Bonus i bredd i slutsvängen kunde dock Kihlström hitta ut bakom den trion och spurta förbi samtliga – som i stort sett låg i bredd även över mål. 
– Jag ville inte att han skulle gå utvändigt om Hans-Owes häst och nu hade vi tur att det löste sig. Hästen spurtade bra, sade Kihlström efteråt.

Qahar trivs med Ohlsson
Ulf Ohlsson och Catarina Lundström-tränade Qahar Q.C. (e. Scipion Du Goutier) trivs ihop. I kväll kom andra raka segern för duon efter ett spännande upplopp. Jörgen Westholm och Alorac Mathbell såg ut att ha kopplat segergrepp med kort bit kvar till mål – då släppte Ulf Ohlsson av Qahar Q.C. lite och hästen kontrade till seger den absolut sista biten.
– Bitvis så kändes han inte stabil och det var nära galopp ett par gånger. Det känns som att det är en häst som kommer bli bättre och bättre om han får starta på lite nu, sade Ohlsson efter segern.
Reijo Liljendahls Evazan Am (e. Ready Cash) har inlett karriären fint. Kvällens seger var den tredje på fyra försök. Treåringen fick ett fint lopp tillsammans med Ulf Ohlsson. Ekipaget kunde gå i ryggar i tredjespår i slutsvängen och sedan bet spurten riktigt bra. 
– Han vann debuten utan att imponera, men sista månaden har man känt att det har hänt grejer med honom, framför allt i värmningen i dag, sade Ulf Ohlsson efter segern.
Segertiden skrevs till mycket fina 1.13,8a/2.140 meter.
Johan Untersteiners Broadway Appolo (e. Broadway Hall) kunde från ledningen ta fjärde raka segern tillsammans med tränaren. Ekipaget höll upp ledningen från innerspåret och därifrån blev det en ren uppgörelse med utvändiga Lavidaloca De Vie, som stred in i det sista.
– Tarzans märr stretade på riktigt bra och gav oss en match. Det var tur att vi hade det läget som vi hade i dag, sade Johan Untersteiner efter loppet.

Galopper i ledningen
Peter Untersteiners storfavorit Swish Lane fick en jobbig inledning på loppet när hon blev hängandes i tredjespår innan hon hittade ner i dödens med Peter Untersteiner. Därifrån plockade Swish Lane enkelt ner ledaren – men vid utgången av slutsvängen tappade hon stilen. Precis innan hade Pierre Nyström hittat ut från rygg på ledaren med Must Have och lyckades ta sig först i mål. Ekipaget diskvalificerades dock efter en trängning på den sista borte långsidan. Segern gick istället till Troels Andersen och Kitspirit (e. Credit Winner) som gick en bra repa i tredjespår.
I loppet därpå galopperade Jörgen Westholms Feeka S.E. också i slutsvängen. Istället kunde Ingemar Holms Raise Broline (e. Lindy Lane) sticka undan över upploppet tillsammans med Erik Adielsson före en starkt avslutande Kash Brodda.

Rätt V86-rad: 5-11-8-1-8-6-1-9
Utdelning
8 rätt: 6.465 kr
7 rätt: 87 kr
6 rätt: Jackpot

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS