Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Redén och Kihlström vann igen: "Kändes skönt"

Foto: JESPER HAMMARLUND/TR BILD
Love Matters och Örjan Kihlström. Foto: JESPER HAMMARLUND/TR BILD

Konkurrenterna körde och Kihlström satt lugn. Sedan var Love Matters bara bäst. 

Publicerad:

Det blev en överlägsen seger för Love Matters (e. Explosive Matter) i Gotlandslöpningen. Efter en 07-öppning hade Francais du Gull försvarat ledningen. Örjan Kihlström körde till och övertog ledningen med den stora favoriten Love Matters först varvet från mål. I slutsvängen lämnade Daniel Redéns femåring övriga långt bakom sig och vann i fin stil på 1.10,7a/2120 meter.
– Han kändes jättefin i dag och det kändes skönt. Det har varit lite struligt för honom både förra året och lite i år, sade Kihlström i vinnarcirkeln. 

Segern var faktiskt den första för året och den betalade 150 000 kronor. Daniel Redén hade vinnaren i Gotlandslöpningen även förra året. Då var det Whitehouse Express.
Bakom vinnaren höll Francais du Gull till andraplatsen en bra bit bakom vinnaren – precis som i fjol. 
Dessförinnan hade B.Marie In Heaven (e. Pastor Stephen) hamnat i andra utvändigt med Örjan Kihlström. På den sista bortre långsidan drog Kihlström i högertömmen och kunde köra fram utvändigt ledande Bizzi Blizz. Sedan var Daniel Redéns sto bara bäst och vann på 1.14,4a/2120 meter. 

Seger i klass II

Kvällens klass II-försök vanns av Reijo Liljendahls Evazan Am (e. Ready Cash) och Ulf Ohlsson. Ekipaget tog över ledningen och höll hela vägen på 1.13,3a/2120 meter. 
Favoriten Pikachu Face (e. Kiss Francais) fick ingenting gratis i inledningen och han fick göra loppet själv utvändigt om ledaren. Trots det var Jakob Croons sexåring helt överlägsen tillsammans med Kim Eriksson. Klockan visade segertiden 1.11,2a/1620 meter i sin debut över kort distans.
– Otroligt bra. Lite chockartat snabb tid, sade Croon i vinnarcirkeln. 

Kim Moberg satt lugn i dödens tillsammans med treårige passhästen Arras Cando (e. Brad de Veluwe). Då visade hästen fin inställning och gick undan till en säker seger på 1.16,4/2120 meter. 
– Vi hade hoppats på ledningen, men nu blev det inte så. Han är ju stark så det var bara att sätta oss i dödens, sade segerkusken. 
Per Lennartssons Young Da Vici (e. Orlando Vici) bjöd på en fin styrkedemonstration över tre varv och kunde ta sig förbi Grammofon över upploppet. Fyraåringen vann på 1.15,1/3140 meter. 
– Han känns som att han tål hur mycket som helst, sade tränaren i vinnarcirkeln. 

Två storskrällar

Kvällens ena storskräll svarade Sevedeka (e. Sahara Dynamite) och Torbjörn Jansson för. Rebecca Jonassons sto tog sig till ledningen och släppte ingen förbi sig. Vinnarodds: 105 gånger.
– Jag köra henne för ett par veckor sedan och hon gjorde ett bra lopp. Nu hade vi ett bra utgångsläge och hon gillar inte att gå i rygg så vi körde i ledningen, sade Jansson i vinnarcirkeln.
Den andra skrällen kom i loppet därpå. Även Oskar Kylin Blom och Mistelns Napoleon (e. Judge Joe) tog hand om ledningen och stannade där hela vägen in i mål. Tränar gör Henrik Hoffman.
– Henrik sa att han bara går i ledningen och då var det bara köra där så länge det går, sade segerkusken. 

Rätt V86-rad: 5–4–2–2–11–4–1–5
Utdelning
8 rätt: 2 285 279 kr
7 rätt: 4 493 kr
6 rätt: 79 kr

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS