Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Redéns fina gest – till favoritlaget

Foto: JIMMY GERDIN, VÄSTERÅS IK
Daniel Redén, Royal Dreams och Eriq Christiansson, försäljningsansvarig i Västerås IK. Foto: JIMMY GERDIN, VÄSTERÅS IK

Daniel Redén är en stor supporter till Västerås IK. Nu låter han en av sina hästar tävla för ishockeylaget.

Publicerad:

Daniel Redén leasar valacken Royal Dreams av SRF Stable. Nu har Solvallatränaren startat ett projekt där han skänker hälften av de prispengar som hästen tävlar in till favoritlaget Västerås IK som till vardags spelar i Hockeyallsvenskan.

– Jag har ett otroligt hockeyintresse, är uppvuxen i Västerås och har spelat lite ungdomshockey där, säger Daniel Redén i ett klipp på hockeylagets hemsida.

– Nu har jag startat ett litet projekt. Jag äger en häst som heter Royal Dreams som jag har bra känsla för och jag tänkte dela den med VIK för att dra mitt strå till stacken. Förhoppningsvis kan han bli en bra starthäst och dra ihop lite pengar. Då är tanken att skänka 50 procent till VIK.

Sexåringen inledde tävlingskarriären hos Åke Svanstedt i USA och flyttades 2017 till Sverige och Roger Walmann. Han finns sedan en tid i Daniel Redéns regi.

– Det är en chansning då det krånglat med honom. Men det finns fart och kunnande, säger Daniel Redén.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS