Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rekordmånga dopingprover

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Rekord i dopingprover under Elitloppshelgen 2016. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Antalet dopingprover var i år rekordmånga under Elitloppshelgen på Solvalla – vilket är ett led i Svensk Travsports nya antidopningsarbete.

Publicerad:

Under Elitloppshelgen på Solvalla togs rekordmånga dopingprover. Totalt var det 70 stycken och aldrig tidigare har så många tagits. Det handlade om både tävlingsprover och urin-, blod- och hårprover, även kallat prerace-prover. Även vid Elitloppsauktionen togs hår- och blodprover. Svensk Travsports utökade provtagning är ett led i det nya antidopningsarbetet. Än så länge har ingen testats positivt och utfallet anses hittills som bra.

 
– Sammanfattningsvis kan jag säga att arbetet flöt på mycket bra och att det glädjande nog har inkommit negativa provsvar på alla de dopingprover som togs i tävling. Vi väntar fortfarande på svar på ett fåtal prerace-prover samt på alla hårprover. Hårproverna analyseras i Tyskland och har därför längre analystid, säger Linda Hoijer chef på Svensk Travsports Hästvälfärdsavdelning.
 
Även bemanningen från Svensk Travsports sida var i år förhöjd. Uppgiften var att säkerställa djurskyddet utifrån utrustning och medicinering, där ett urval av behandlingsjournaler begärdes in från några av de startande hästarna.
ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS