Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Riskerar polisanmälan: "Det som hänt är beklagligt"

Foto: Mia Törnberg
Foto: Mia Törnberg

Direkt efter att veterinären undersökt den häst som drevs hårt av sin kusk så kontaktade han länsveterinären på Länsstyrelsen.
– Jag vill inte kommentera vad jag hittade på hästen. Men det är beklagligt det som har hänt och tack och lov är det oerhört sällan som man behöver anmäla skador till Länsstyrelsen efter en travtävling.

Publicerad:

Det ser ut att kunna bli ett rättsligt efterspel till händelsen på en bana i Mellansverige. Den unga kusken riskerar att polisanmälas för djurplågeri.

– Jag själv kommer inte att göra en polisanmälan. Men vi får se vad Länsstyrelsen tar för beslut efter att ha sett de dokumenterade bilderna. Ägarna var också väldigt upprörda så det kanske ligger nära till hands med en polisanmälan. I ett sådant här fall så kan vem som helst anmäla, säger banveterinären.

Han kontaktades av måldomaren direkt efter ett av loppen denna travkväll.

– Han tyckte att en drivning inte alls så bra ut och ville att jag skulle titta till hästen. Jag vill som sagt inte kommentera det jag såg men jag anar att bilderna kommer ut framöver, säger veterinären.

• Hur känner du efter den här händelsen?
– Jag blir ledsen över att behöva skicka vidare en sådan här sak till Länsstyrelsen. Vår sport har ju verkligen ögonen på sig och då är det olyckligt med sådana här händelser, säger veterinären.

Enligt ägarna mår inte hästen särskilt bra dagen efter loppet.

– Han har ätit sämre än vanligt och han har synliga märken på sig. Han hade ingen rolig dag i går och jag hade inte velat byta med honom. Vi har lämnat vidare allt till hästvälfärdsavdelningen på ST. Vi får se vad det slutar, men för oss är prio ett nu att ta hand om hästen och se till att han ska må bra, säger en av ägarna.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS