Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så gick snacket

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Örjan Kihlström var nöjd med Sorbet. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Hur gick snacket efter Finlandia Ajo? Travronden kollade läget med flera av huvudfigurerna.

Av: Timo Mahlamäki
Publicerad:

Iikka Nurmonen – Next Direction

– Next Direction gjorde det verkligen bra, vi var ganska nära segraren. Hans startsnabbhet och slutspurt räcker i alla sammanhang. Vi väntar nu intresserat på om denna prestation räcker till Elitloppsplats. När Readly kom så tidigt utanpå så släppte jag ledningen, men min häst kändes så pass bra att jag hade kunnat köra också i ledningen. Men jag tror kanske inte placeringen blivit bättre då. Next Direction närmade sig Readly i slutet och den sistnämnde hade inte allt kvar.

Antti Teivainen – Chief Orlando

– Vi fick en resa i andra utvändigt, Chief Orlando gjorde ett kanonlopp. Det blev en tuff runda i tredjespår sista 500-600 meter, vi var tvungna att göra så när Pierre Vercruysse avancerade. Min häst jobbade fint till slutet och gjorde en femstjärnig prestation. Han är absolut en elithäst, men två kanonhästar var bättre idag.

Olli Koivunen – Pastore Bob

– Vi hade ingen chans köra framåt i början, hästarna på innerspår var otroligt snabba, vet inte, om den lite tunga banan verkade negativt på hans snabbhet. Hästen kändes fin hela tiden, jag hade gärna kört i andraspår på sista bortre långsidan, men Verbeeck var i innerspår och han kom ut och jag måste ta ut. Det kostade bättre placeringar. Pastore gick bra, mycket snabbt på upploppet, lika vasst som täthästarna, men det var omöjligt att förbättra positionerna. Hästen var dock superbra.

Örjan Kihlström – Sorbet

– Sorbet gjorde en bra prestation, men det var omöjligt komma till i matchen när vi var i femte ytter. Sorbet visade och har visat, att han är en bra häst. Propulsion ja, Readly Express är naturligtvis i sin klass, men efter dom kommer övriga, där finns Sorbet också. Han måste vara med i spekulationerna inför Elitloppet.

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Timo Mahlamäki

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS