Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Satte jätteskräll – men spelet lagt på fel bana

Foto: Maria Holmén/TR Bild samt privat
Spelet på Grannstoscha i Östersund hamnade istället på Cash på Jägersrogaloppen. Foto: Maria Holmén/TR Bild samt privat

ATG har problem med sitt system när det gäller totomatspel ute på travbanorna och i Östersund i söndags var det spelare som fick felaktiga bongar när de gjorde sina spel på banan. En del upptäckte felet före loppet och kunde byta ut sin bong medan andra blev blåsta på konfekten när de för sent upptäckte att deras vinnar- och platsspel hamnat på en helt annan bana och en helt annan häst.

Publicerad:

– Det är ren skandal, säger kompisarna Evert Halvarsson, Hallen och Sven-Erik Bertilsson, Östersund som hade bestämt sig för att spela 40 kronor vinnare och 40 kronor plats på Grannstoscha i det sista loppet på Östersund i söndags.

Sven-Erik spelade strax före start och stoppade genast på sig spelkvittot. När Grannstoscha blåste runt konkurrenterna och vann till skrälloddset 75.39 så jublade naturligtvis Evert och Sven-Erik i högan sky. Men den glädjen förbyttes snart i sorg och förtvivlan när Sven-Erik på väg till utbetalningsluckan konstaterade att bongen gällde nr 10 på Jägersros i femte loppet istället för när 10 på Östersund i nionde loppet.

– Vi har aldrig fått in en 75-oddsare förut och när det händer så blåser ATG oss på dryga 3.000 kronor. Ska vi spela på en annan bana så säger vi till om det. Så här får det väl inte gå till, säger kompisarna som varit trogna besökare på Östersundstravet i många år.

Beklagar missödet

Totochefen Eva Edenström i Östersund kunde bara beklaga missödet.

– Det är otroligt olyckligt det som hänt men vi har sett det här problemet tidigare och jag vet också att det hände i Hoting nyligen. Vårt system kan hoppa över till en annan bana och då blir det i regel huvudbanan för dagen och det var det som skedde när spelet hamnade på Jägersro istället för Östersund. Kunden måste alltid kontrollera sin spelbong och det säkraste spelet gör man genom att fylla i alla uppgifterna på en spelbong och lämna in den till spelkassan, säger Eva Edenström.

"Kontrollera alltid spelkvittot"

ATG:s presskommunikatör Stefan Serrander säger så här:

– Det har vid ett fåtal gånger hänt att kunder uppgett att de fått ett spel till en annan bana än den de är på och haft för avsikt att spela till. I våra terminaler går det att spela till flera tävlingar och vid dessa tillfällen har det varit den mänskliga faktorn som är orsaken till att det blivit fel.

• Är det några kunder som hört av sig till ATG angående detta?
– På måndagseftermiddagen hade ingen kund från söndagens tävlingar på Östersundstravet hört av sig till ATG:s kundservice. Vi har varit i kontakt med Östersundstravet och enligt våra uppgifter är det en person som har fått ett spel till Jägersro Galopp som skulle gällt Östersundstravet. Detta är naturligtvis beklagligt. Utöver det var det två personer som upptäckte att de fått fel spel när de fick sitt spelkvitto och kunde då annullera spelet och lägga ett nytt. Även i dessa fall är det den mänskliga faktorn som är orsaken.

• Vad är ATG:s råd till spelarna?
– Att alltid kontrollera spelkvittot när man får det i sin hand. Enligt vadhållningsbestämmelserna är det spelarens ansvar att kontrollera spelkvittot. 

• Om man känner sig drabbad av detta och missat en vinst, vad kan man då göra?
– Vid frågor är alla kunder välkomna att kontakta ATG:s kundservice.

INGEMAR STERNER
MATTIAS HOLMGREN

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS