Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Satte nytt världsrekord!

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Propulsion vann Åby Stora Pris för andra året i rad. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Propulsion var omutlig i årets upplaga av Åby Stora Pris. Daniel Redéns häst lämnade konkurrenterna över upploppet och vann på nytt världsrekord.

Publicerad:

1.12,8. Så lyder det nya världsrekordet över 3.140 meter med autostart. Örjan Kihlström serverade Daniel Redéns superstjärna Propulsion (e. Muscle Hill) ett perfekt lopp i mestadels tredje utvändigt och när Åby Stora Pris skulle till att avgöras var det ingen som kunde utmana åttaåringen.
– Jag såg i sista sväng att han sprang och rultade lite som han brukar kunna göra. Hästen gör alltid sitt. Varför ska man ens hetsa upp sig? Man vet att han gjort det han kan oavsett om han vinner eller kommer sexa, sade Daniel Redén.

Solvallatränaren fortsätter:
– Jag blev orolig när de öppnade 2000 meter efter 1.14. Då blev jag lite nervös, men "Proppen" är "Proppen". Det måste vara den hårdaste hästen genom tiderna. Han är med mot de bästa gång på gång. Han bara tuggar på och har viljan att tävla. Så länge han har den så tycker jag att han ska få vara med. Vi får se när sagan tar slut.

Örjan Kihlström:
– Det är helt fantastiskt hur fin han känns trots att han gått så många tuffa säsonger. Man får bra känslor i kroppen när han är så smidig. Det blev skaplig körning i början av loppet så jag var inte så orolig över att det gick sakta mitt i. Körningen i början ska ju betala av sig någon gång under loppet. Han var jättefin i sista sväng och jag hade mycket att köra med. Det skulle mycket till för att slå honom i det läget. Det är en enastående tävlingshäst.

Makethemark avslutade övertygande till andraplatsen från femte par utvändigt. Milligan's School gick i tät, men fick press successivt och fick nöja sig med tredjepriset.

Propulsion vann Åby Stora Pris för andra året i rad. Förstapriset uppgick till två miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS