Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Six Pack tog farväl – med ännu en storseger

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

En fantastisk karriär fick ett fantastiskt slut på lördagen. I sin sista start i livet vann Six Pack den penningstinna finalen av TVG Open Trot på en strålande segertid – givetvis med tränaren Åke Svanstedt i sulkyn.

Publicerad:

Storloppet på Meadowlands blev en ren svenskuppgörelse med full fart från början till slut. Guardian Angel Ås, som tränas av Anette Lorentzon, var snabbast ut, men på långsidan övertog Manchego taktpinnen. Nancy Johanssons världsrekordhållare fick dock slita för den positionen – första halvan av loppet travades efter 1.06,9.

Närmast bakom tätduon följde Six Pack (e. Muscle Mass) och i sista sväng blandade han sig in i leken. Vid upploppets början var de tre hästarna i bredd, men det var snart tydligt att Åke Svanstedts stjärna hade torrast spurtkrut. Six Pack travade sista fjärdedelen i 1.06,1-tempo och avgjorde med en knapp längd före Manchego, Guardian Angel Ås och Gimpanzee. Marcus Melanders treåring avslutade lika snabbt som vinnaren och var fyra i mål i sitt första nappatag med den äldre eliten.

Segertiden för Six Pack skrevs till 1.08,4 över 1.609 meter – nytt banrekord för fyraåriga hingstar på Meadowlands.
– Det blev en perfekt resa för honom. Det gick fort första halvan av loppet och då tänkte jag att jag hade en bra chans att vinna, sade Åke Svanstedt i vinnarcirkeln.

För Six Pack väntar nu ett liv som avelshingst på Deo Volente Farms i New Jersey. Han slutar efter 19 segrar på 35 starter och med rekordet 1.07,9 från i fjol – tidernas snabbaste tid av en treåring. Lördagens förstapris var 175.000 dollar och därmed har Six Pack tjänat nästan två miljoner dollar. Han ägs av Åke Svanstedt, Jeff Gural, Tristan Sjöberg, Lars Berg samt Stall Kalmar FF.

Ny storseger för Svanstedt

Åke Svanstedt var tveklöst kvällens man på Meadowlands. Förutom segern med Six Pack vann han även finalen av Valley Victory som tränare. Andy Miller spårade runt om med Svanstedts E L Ideal (e. Muscle Hill) i de tvååriga hingstarna och valackernas stora uppgörelse och bärgade förstapriset på drygt en kvarts miljon dollar.

E L Ideal vann, som är ägd och uppfödd av den finska familjen Laakkonen, vann före Per Engbloms Ready for Moni på tiden 1.10,4. Segern var hästens fjärde i karriären.

De jämnåriga stona gjorde sedan upp i Goldsmith Maid där svenskfödda Hall of Am tog sig upp på pallen. Marcus Melanders häst slutade trea bakom vinnaren Senorita Rita (e. Chapter Seven) och tvåan Sister Sledge.

I kvällens första storlopp, TVG-finalen för ston, blev det seger för Emoticon Hanover som slog den stora favoriten Atlanta efter en vass avslutning. Där var förstapriset 87.500 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS