Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Smällfin Wellino Avenue

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Wellino Avenue vid en tidigare seger. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Wellino Avenue har alltid varit en klasshäst av rang.
Frågan är om han inte visade ytterligare en nivå på Färjestad under gårdagskvällen när han vann på ett lysande sätt.
– Fantastiskt fin, sade Magnus Jakobsson.

Publicerad:

Berne Gustafssons Wellino Avenue (e. Wellino Boko) visade tidigt talang och noterade respektingivande 1.14,2/2 140 meter voltstart i sin tredje start. På grund av en gaffelbandsskada blev det dock bara ett fåtal starter under sin första tävlingssäsong. Åren 2016-2017 var han tillbaka på allvar med V75-seger på 1.10,7/1 640 meter autostart.

Wow!

Han har således visat väldigt fin klass karriären igenom. Likväl, i måhända något skralare konkurrens, skrek det ”wow!” över insatsen på Färjestad under måndagskvällen.

Från ett fjärdespår körde han sig till ledningen in i första sväng och väl där var han fullständigt ensam på banan. Via en 1.07-speed genom sista kurvan lämnade han sina konkurrenter i överlägsen stil och kunde jogga hem 35 000 kronor.

Rekordsänkte rejält

Tidtagaruret visar 1.10,2 sista varvet och det var helt utan någon form av sparring sista halvvarvet. Sluttiden blev det nya rekordet 1.11,9/2 140 meter autostart – en rekordputsning med 1,5 sekunder och segermarginalen åtta längder! Magnus Jakobsson som var hela tävlingsdagens sponsor hade förstås nära till superlativen.

"Fantastiskt fin"

– Han har ett gaffelband som har krånglat ett antal gånger, det har inte varit så illa men han har känt av det. När han är fräsch och fin är han fantastisk och det var så han kändes i dag, sade han.

Med det intrycket känns Wellino Avenue minst sagt redo för större uppgifter inom kort. Unionstravets V75:a på hemmaplan nu i höst?

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS