Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sorbet bjöd på show: ”Det blir spännande”

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

I fjol bar det hela vägen till Elitloppet.
I år inledde Sorbet säsongen med att trava under 1.10.0.
​​​​​​​– Han är nio år, men bättre än någonsin, säger Daniel Redén. 

Publicerad:

Diamanten och Erik Adielsson tog han om ledningen i kortloppet på Eskilstuna. På utsidan uppvaktade Sorbet och Örjan Kihlström och när tätduon nådde 1000 meter visade klockan 1.08,8. En sväng senare hade Sorbet kopplat grepp på upploppet och bara klev undan till en säker seger på 1.09,8a/1640 meter vilket är tangerat banrekord. Och han gjorde det i sin årsdebut.
– Han har varit mycket finare i vinter och han är mycket finare i kroppen i år, säger tränaren Daniel Redén efter segern.

Att nioåringen skulle stå för en sådan här prestation var ändå överraskande, medgav tränaren.
– Efter 1000 meter tänkte jag att det skulle bli jobbigt, men det såg så bra ut.
– Det kan bli ett riktigt roligt år för honom för han utvecklas ju för varje år.

Om tävlingarna i Sverige fortsätter, vad är målen för Sorbet då?
– Han är ju snabb i alla fall… Det räcker så, svarar Redén med ett leende.

Diamanten höll till andraplatsen och Nappa Scar spurtade in som trea efter ett lopp i tredje utvändigt. 

Dubbelt Kontio

Dessförinnan hade det varit Kontio-show i de två första V64-avdelningarna. Först styrde Jorma Kontio det treåriga stoet Magical Princess till en mycket säker seger i fyrahästarsloppet. Pekka Korpi-tränade Maharajah-dottern ledde runtom på 1.16,3a/2140 meter. Sedan var det dags för Jorma Kontios hustru, Päivi Kontio, att presentera en vinnare. Tillsammans med Jorma Kontio infriade nämligen Shalako favoritskapet efter ett lopp i andra utvändigt och vann på 1.16,3/2160 meter. Hästen är ägd och uppfödd av Kontio Stable AB. 

I montéloppet kunde de betrodda tilläggshästarna aldrig blanda sig i segerstriden. I stället blev det seger för Hanna Olofsson-tränade Sefina och Jonathan Carre. Ekipaget kunde skapa sig några längder inför upploppet och sedan blev det aldrig riktigt spännande. 

Kontrade till seger

Kenneth Haugstad och Verozzo kopplade greppet på Göran Jansson och hans Gold Twister. Men när mållinjen närmade sig kontrade den sistnämnde till seger i V64-4. 
Claes Sjöström och Vine Vision avslutade V64-omgången med en seger. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS