Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Spitcam Jubb vann efter dramatiskt upplopp

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Micael Brobergs profilhäst såg ut att få ge sig över upploppet. Då kontrade Spitcam Jubb och stred hem segern i Silverdivisionen.

Publicerad:

Kaj Widell och Spitcam Jubb (e. Campbell Hall) fick rejält massage av utvändige Bravo Navarone i slutsvängen och såg länge ut att få ge sig, men hästen visade upp ett fint löphuvud och tog tillbaka kommandot precis innan mållinjen.
– Han ger inte upp den här, jag blir lika imponerad varje gång, sade körande Kaj Widell efteråt.
Dessförinnan hade favoriten Tjacko Zaz galopperat tidigt. Trots det lyckades han komma ikapp och vara med på fotot som fyra. Tredjeplatsen gick till This Is It N.O.
Spitcam Jubb har nu vunnit fyra lopp bara under 2017 och har dessutom hunnit med att vara fyra i Sweden Cup.
Bergh och Nobel Amok (e. Zola Boko) kom iväg bra från sitt springspår och kunde ta hand om ledningen omgående. Väl där fick favoriten sitta ifred och Robert Bergh kunde bestämma tempo efter behag. På slutrundan skärpte han tempot och Nobel Amok kunde kliva undan plättlätt. 
Hästen har gjort sex starter i Robert Berghs regi och han har vunnit fyra av dem.
– Det är en spännande häst att följa nu. Jag kände att det var en talang när jag fick honom i träning, sade Bergh efter segern.
Segertiden skrevs till 1.15,9/3.140 meter. 
Joakim Lövgren tog ett initiativ tillsammans med sin Iago Zon (e. Raja Mirchi) och lämnade köpositionen drygt 800 meter från mål i sprinterloppet. Det bet riktigt bra och ekipaget var snabbt framme utvändigt om ledande Ymer Brick som hade tagit hand om tätpositionen ganska enkelt. Iago Zon kopplade grepp tidigt och kunde sedan hålla undan för Stepping Spaceboy och Donatella Center som avslutade bra.
– Det gick otroligt långsamt under loppet och min häst är bättre på att springa fort, förklarade Joakim Lövgren angående den offensiva taktiken.
Segertiden skrevs till 1.12,3a/1.640 meter.
Peter Ingves följde upp segern i Lördagsloppet med att vinna från dödens med Shorthanded Jag (e. Jag de Bellouet) i klass II-försöket. Ekipaget hamnade utvändigt om ledande Hennig Lixarve och Johan Wiman. På upploppet var det den duon som stred om segern och det var Petri Puros Shorthanded Jag som var starkast till slut. 

Evin Boko och Geisha Sund galopperade från start och In Toto Sund (e. Ken Warketin) och Kim Eriksson var först framme för att överta ledningen från en snabbstartande Britt Palema. Trots ett hyggligt tempo under det första varvet (1.13,5) kunde Kim Eriksson höja tempot när det skulle avgöras. Utvändiga Indoor Voices kunde ingenting från dödens och Treasure Kronos och en starkt återkommande Geisha Sund nådde aldrig fram för att hota på allvar.
– Jag hade en god förhoppning om att få överta, det visade sig att det var rätt. Från början hade jag kanske en annan fundering, men när Geisha Sund hoppade tyckte jag att det fanns ett bättre alternativ i att köra framåt, sade Kim Eriksson i vinnarcirkeln.
Att konkurrenterna inte hann fram var inte så konstigt då segertiden landade på 1.12,4a/2.140 meter.
In Toto Sund har bara gjort två starter i år och vunnit båda. 
Peter Untersteiners Sobel Conway (e. Conway Hall) lämnade tredje utvändigt i slutsvängen och avgjorde på ett tilltalande sätt i klass I-försöket. Rushmore Face hade dessförinnan tryckt sig till ledningen varvet från mål, men han kunde inte blanda sig i segerstriden över upploppet. Istället var det Hanna Lähdekorpi och Belong Life som kunde spurta vasst till andraplatsen.
– Det bet väldigt för han när jag styrde på i svängen, då är det gott att vara kusk. Han gjorde det verkligen bra, sade Peter Untersteiner efteråt. 

Rätt V75-rad: 4-4-6-11-11-11-1
Utdelning
7 rätt: 276.928 kr
6 rätt: 1.321 kr
5 rätt: 110 kr

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS