Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sportchefen: "Infekterad situation på stallbacken"

Foto: Mia Nilsson/TR Bild
Jan-Olof Molin. Foto: Mia Nilsson/TR Bild

Under måndagen dömdes Peter Arnqvist för upprepade former av olämpligt uppträdande. Enligt uppgifter till Travronden är det en mycket infekterad tillvaro på Halmstads stallbacke.
– Kommer det in andra anmälningar får vi hantera det på samma sätt som vi har gjort i det här fallet, säger sportchefen Jan-Olof Molin.

Publicerad:

Måldomaren Mats Kvint berättade att utredningen beställts av Halmstadtravets ledning, något Molin bekräftar.
– Ja, det är jag och Dag Ekner som står bakom den.
Hur kommer det sig?
– Vi har, under en tid, tagit del av olika informationer. Det har varit en situation som vi känt oss tvungna att reda ut, så det är anledningen. Måldomaren fick då i uppdrag att reda ut det.

"Inga synpunkter på utredningen"

Hur ser du på Arnqvists kritik mot utredningen?
– Jag har inga synpunkter på utredningen som måldomaren har gjort.

Hur kommer det sig att Arnqvist är den ende som utretts/bestraffats? Enligt uppgifter till Travronden tycks det vara en infekterad situation med flera dispyter och snudd på handgemäng vid ett tillfälle mellan andra personer på en träningsbana.
– Det har varit en infekterad situation på stallbacken, den bilden har jag också. Anledningen till att Peter Arnqvist blivit bestraffad är därför att det kommit in rapporter till oss om just Peter, om det kommer in andra anmälningar får vi hantera det på samma sätt.

Vill få ett avslut

Hur ska ni förändra stämningen till det positiva slaget?
– Reda ut det som har hänt, så att vi kommer till ett avslut på något sätt. Förhoppningsvis är det här början på någon form av avslut.
Varför har det varit så irriterat på stallbacken? Vet du det?
– Nej, det har jag svårt att svara på.

Kommer utredningen att bli offentlig?
– Det får måldomaren (Mats Kvint, reds. anm.) svara på, men så som jag har uppfattat det så kommer den inte att bli offentlig.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS