Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storloppsvinnare död

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Exodus Hanover gjorde illa sig i hagen och tvingades i dag lämna jordelivet. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

En storloppsvinnare har tyvärr tvingats lämna jordelivet efter en tragisk olycka i hagen.

Publicerad:

Det är SRF Stable (Lennart Ågren) som berättar via twitter om Exodus Hanovers bortgång. Efter att ha skadat sig svårt i sin hage tvingades man i dag låta hästen vandra vidare till de evigt gröna ängarna. Meningen var annars att nioårige Exodus Hanover (e. Andover Hall) skulle göra årsdebut för Daniel Redén i morgon i Eskilstuna.

Exodus Hanover inlede sin karriär i USA som tvååring på bra sätt genom att ta sex segrar på elva starter och springa in drygt en miljon kronor. Efter bara två starter som treåring utan några pengar kom hästen till Roger Walmann inför fyraårssäsongen. Han tog sin största seger redan då på hösten som fyraåring i Grosser Preis Von Deutschland i Hamburg för Kenneth Haugstad.

Efter en tid som konvalescent hos Caroline Holm kom Exodus Hanover till Daniel Redén i mitten av juni förra året. Det blev tre starter och 80.000 kronor i intjänade pengar innan nytt tävlingsuppehåll väntade. Nu var hästen precis redo för årsdebut när olyckan var framme.

Exodus Hanover avslutade karriären på tio segrar och nästan tre miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS