Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sugar Daddy rundade alla

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

RÄTTVIK. Flera dugliga konkurrenter och tung resa var inget som bekom Sugar Daddy (e. Going Kronos). Sexåringen var bara bäst och vann i fin stil på 1.14,0a/2 140 meter. – Hästen svarade för ett fanatiskt bra lopp, sade segerkusken Ulf Ohlsson.

Publicerad:

Magnus Träffs framgångar fortsätter och efter Sugar Daddys viktoria ståtar Bollnäsamatören med imponerade 43 i segerprocent. Efter en till synes lugn inledning sågs Sugar Daddy i sjätte ytter. 1200 kvar gav Ulf Ohlsson valacken marschorder och via 1.11 sista varvet fångades dödenstravande Get A Winner in kort före mål.
– Jag prova lite från start, men hästarna invändigt var alldeles för snabba och det var bara att ta det lugnt. Sedan hamnade vi långt bak och jag trodde nog att vi skulle få någon rygg att gå i när vi gav oss av i tredjespår 1 200 meter från mål, men så blev det inte. Även om det var hårt i mål hade jag lite på känn att vi vann, sade Ulf Ohlsson som dessutom tog två vattentäta segrar med amatörtränade Totti Garline (e. Infinitif) som spårade från start till mål på 1.15,3a/2.140 meter och Svante Båths Valour Kronos som vann säkert efter tidig ledning.
– Totti Garline var överraskande bra och från ett fint utgångsläge siktade vi mot ledningen. Även om hästen aldrig riktigt fick vara i fred var han bara bäst för dagen, sade Ulf Ohlsson.
Även Jimmy Jonsson var i segerstöten och tog en prydlig dubbel. Först i Jimmys duo var Alf Jonsson-tränade Granetta (Tekno Odin) som vann med god marginal efter att ha övertagit ledningen på första bortre långsidan. Segertiden, 1.26,8/2.160 meter, är lika med nytt banrekord för fyraåriga ston.
– Det löste sig perfekt och vi tog oss till spets utan strid. Efter ett lugnt inledningsvarv valde jag att dra på under slutrundan och hästen vann enkelt, sade Jimmy Jonsson. 
Seger nummer två tog Jonsson med Öystein Tjomsland-tränade Salte Oda (e. Tekno Odin) efter perfekt resa i rygg ledaren.
Nicklas Westerholm presenterade ett gediget nyförvärv i form av Perfect Beauty (e. So Perfect) som vann säkert på 1.14,7a/2.140 meter efter att levererat en stark slutspurt från andra ytter sista 700 meterna.
– Det känns som om hästen är lite över medel och jag gillar att det är bra tryck i henne. Jag provade kanske lite onödigt hårt för ledningen, men Perfect Beauty var ändå starkast trots ett tufft lopp, sade Nicklas Westerholm.

Eskilsson gånger två
Nillans Kavat (e. Uptown Yankee) vann i ledig stil från ledningen på 1.15,7a/2 140 meter. Hästen är uppfödd och tränad av Rommeamatören Thomas Persson. I sulkyn satt Claes Eskilsson. Mer Claes Eskilsson blev det i tävlingarnas avslutande lopp där Tobago Bay (e. Enjoy Lavec) var smått överlägsen i spets via ett avslutande 1.14-varv.
Rickard Lindh-tränade Shadow (e. Marion Mad Money) och Magnus Jakobsson höll undan med knapp marginal efter att ha fått ledningen till skänks 1450 meter från mål. Segertiden blev 1.17,6/2.140 meter.
Fredrik Wallin-tränade Thrust de Luxe (e. Offshore Dream) ställdes inför en överkomlig uppgift och efter en vaken kuskinsats signerad Oskar J Andersson drog sjuåringen det längsta strået på 1.13,7a/1.640 meter utan att förta sig.
– Det löste sig bra och hästen vann med krafter kvar, sade Oskar J Andersson.

Lira nästa gång: Get A Winner föll med flaggan i topp som tvåa efter kraftödande resa utvändigt ledaren.

MATTIAS BÄCK

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.