Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Superhelg i Östersund

Foto: CLAES KÄRRSTRAND/KANAL 75
Östersundstravet och allsvenska fotbollsklubben Östersunds FK ska försöka få till en superhelg i mitten av september. Foto: CLAES KÄRRSTRAND/KANAL 75

Östersund laddar inför en riktig superhelg i mitten av september.

Publicerad:

Finalen av Trotting Masters med miljoner i prispotten kommer att avgöras i Jämtlandsmetropolen. Banan slogs med näbbar och klor för att få köra tävlingarna med V75 lördagen den 15 september. Nu stötte det på stora problem hos ATG och istället bestämdes att tävlingarna, som blir de största i banans 83-åriga historia, kommer att köras med V75 söndagen 16 september. Det är bara det problemet att Östersunds FK spelar allsvensk fotboll på Jämtkraft Arena samma dag och samma tid. En krock som till varje pris förstås måste undvikas.
– Jag har redan pratat med Daniel Kindberg i ÖFK om problemet och ÖFK ska försöka flytta sin match till lördagen istället, säger Jan Quicklund, travbanechef på Östersundstravet.

Ingen av arrangörerna vill naturligtvis ha den här krocken och till osdsport.se säger ÖFK:s kanslichef Lasse Landin:
– Datumen efter sommaruppehållet är inte helt fastställda, utan det sker först i slutet av maj. Men vi arbetar förstås på ett annat datum än det som nu står som preliminärt i spelschemat. Vi vill ju inte spela match på hemmaplan samtidigt som Östersundstravet har sina största tävlingar någonsin.

Om planerna går i lås är det bara att styra kosan mot Östersund under veckoslutet 14-16 september. På fredagen arrangeras en stor dansgala med Lasse-Stefanz. Lördagen tillbringas på Jämtkraft Arena, då Malmö FF kommer på besök och under söndagen blir det V75-trav i Östersund med idel världsartister i Trotting Masters final.

INGEMAR STERNER

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS