Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svanstedt har lite problem – USA-debuten dröjer

Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Darling Mearas får vänta några veckor till med sin debut på amerikansk mark. Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

Åke Svanstedts är inte helt nöjd med hur den tidigare Stefan Persson-tränade Darling Mearas känns och skjuter nu på hästens debut på amerikansk mark.

Publicerad:

Darling Mearas (e. Cantab Hall) segrade bland annat i Trav-Oaks och  European Championship for Mares samt slutade tvåa i Stochampionatet under sin tid i Sverige. Sammanlagt blev det tolv segrar och nästan 6,5 miljoner kronor. I våras flögs dock det nu sexåriga stoet över till USA och sattes i träning hos Åke Svanstedt. Detta eftersom ägaren Calle Wihlborg tyckte att hästen där hade bättre möjligheter att tävla mot andra ston om riktigt fina pengar.

Debuten i Nordamerika var tänkt att ske på måndag i första rundan av Miss Versatility Series at Woodbine Mohawk Park, men så blir det inte. Svanstedt var nämligen inte nöjd med helgens kvallopp på Meadowlands.
– Darling Mearas tränade bra inför kvalet, men där var jag inte 100-procentigt nöjd med henne. Så vi kommer inte att tävla med henne än på ett tag, utan väntar ytterligare några veckor, säger Åke Svanstedts till ustrottingnews.com.

Darling Mearas är stakad till en rad Grand Circuit-lopp, däribland Breeders Crown, Armbro Flight, Dr. John R. Steele Memorial och TVG Championship.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS