Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tingsryd ges ny chans

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
Tingsryd travbana ges ny chans. Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Tingsryds travsällskap gick förra året i konkurs. På lördag är det dags för banans första tävlingsdag efter nästan två års väntan.

Publicerad:

Våren 2015 gick Tingsryds travsällskap i konkurs. En tid efter köpte Tingsryds kommun travbanan. Under sommaren 2015 tillsattes en interimsstyrelse med förhoppningen om att hitta en lösning och få till en nystart av travverksamheten i Tingsryd. Följaktligen i november bildades föreningen: Tingsryd Häst & Sportanläggning.

– Vi har startat upp allt från noll efter konkursen. Nu är vi igång igen och det har varit ett framgångsrikt arbete, berättar Anders Gustavsson, ordförande i Tingsryd Häst & Sportanläggning. 
 
Efter förhandlingar med Travsveriges ansvariga och närliggande banor i Malmö och Kalmar beslutades det i december att Tingsryd återigen får fortsätta att köra tävlingar. 2016 kommer att vara ett ”provår” för Tingsrydbanan och det är Kalmartravets (Sydöstra Sveriges Travsällskap) tävling- och tototillstånd som till en början gäller.
 
– Nu finns en långsiktig plan och 2016 är vårt första provår. Allt känns bra och på sikt är ambitionen att stå på egna ben, med ett eget travsällskap, där vi inte är beroende av någon annan. Men, nu i början är Kalmartravet en väldigt god och bra mentor för oss, säger Anders Gustavsson.
 
I år är två travtävlingsdagar inbokade på banan. Första dagen är nu på lördag den 14 maj, då körs en breddloppsdag. Andra tävlingsdagen är söndagen den 7 augusti och då är det dags för V5-omgång.
 
Hur ska ni göra för att lyckas med Tingsryds travverksamhet?
– Vi kommer att ta det långsamt och inte ta några risker. Som förening ska vi vara transparenta för att skapa förtroende till Svensk Travsport och alla aktiva och berörda. Sedan vill vi att Tingsryds bana ska vara en multiarena med även andra evenemang. På det sättet kan vi förhoppningsvis skapa en bredare publik både till banan och travsporten, säger Anders Gustavsson.
 
Redan nu är andra evenemang inbokade på banan. Bland annat kommer det i juni att hållas en Horse Camp av Smålands ridförbund och i september hålls en veteranmarknad dit cirka 6 000 personer är beräknade att komma. Den nya föreningen Tingsryd Häst & Sportanläggning håller även tillsamms med kommunen att se över möjligheten att starta en skidanlägnging på banan under vintermånaderna.
FAKTA

Tingsrydtravet

Tingvalla Travbana
362 31 Tingsryd
Tel: 0477-551 30
Hemsida

Banan:
Längd: 1609 m
Bredd 2140: 25,0 m
Bredd 1640: 25,0 m
Upploppets längd: 218 m

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.