Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Travronden i nytt samarbete – levererar spelinformation till Paris Turf

Foto: Maria Holmén/TR Media
Foto: Maria Holmén/TR Media

Travronden inleder ytterligare ett samarbete.
Mitt i coronatider står det i dag klart att Paris Turf tar in spelinformation från Sveriges ledande travtidning.
– Vårt material är prisbelönt och håller hög internationell klass, det känns bra att det når ut och gynnar vår strävan att få fler att älska travsport, säger Joakim Svensson, chefredaktör för Travronden.

Publicerad:

Ingen publik och tydliga rekommendationer för att minimera smittspridning.

Medan övriga idrotts- och travvärlden stängs ned till följd av coronavirusets framfart fortsätter den svenska travsporten att köra i enlighet med den regeringens rekommendationer och riktlinjer.

Detta gör att intresset för att spela på svenskt trav ökar internationellt, särskilt från den franska marknaden där all travsport är inställt fram till den 15 april.

Då väljer ansedda tidningen Paris Turf att inleda ett samarbete med Travronden kring spelinnehåll.

– Vi har varit sammanflätade i många år och avser att fortsätta det samarbete. Det proffsiga materialet och redaktionens arbete matchar väl det som driver oss till franska travbanor varje dag. Därför känns det naturligt för oss att arbeta med er under denna svåra tid, när det gäller vår hälsa, samtidigt som vi upprätthåller den kvalitetsnivå som våra kunder förväntar sig av oss under tiden när loppen är inställda och tidningarna inte kommer ut i Frankrike, säger Sebastian Piazza, biträdande chefredaktör på Paris Turf.

"Glada att fler upptäcker"

Travronden har en tradition av att producera kvalitetsmaterial till en krävande målgrupp och har sedan tidigare flera innehållssamarbeten.

Varje vecka tar 10 000-tals personer del av spelinformationen som produceras av den meriterade Tipsgruppen och publiceras bland annat i tidningarna Travronden Spel och Travronden Helg samt på sajten TravrondenSpel.se.

– Vi ser och tippar varje lopp som körs i Sverige. Förutom startlistor och unik statistik ger vi oftast fullständiga rankingar, fördjupande analyser av såväl spetsstrid som lopp samt intervjuer med tränare och kuskar. Det är ett stort arbete och ett otroligt omfattande material som ingen i Sverige kan mäta sig med. Vi är glada att fler och fler upptäcker det och vill samarbeta med oss, säger Anton Stöckel, tipschef Travronden.

Tack vare modern teknik och nya översättningsmöjligheter från samarbetspartnern Iceman Media kan Travronden leverera bearbetad spelinformation, kommentarer på alla hästar till de stora tävlingsformerna (V75, V86 och GS75) samt tips till alla svenska lopp på valfritt språk. Via tjänsten Travfakta kan vi dessutom ta fram och leverera unik och exklusiv statistik. Allt innehåll kan distribueras direkt via API, paketeras på färdigritade sidor eller i nyhetsbrev alternativt skickas via e-post.

• Hur ser du på samarbetet med Paris Turf?

– I dessa svåra och märkliga tider känns det fantastiskt att en så pass ansedd tidning som Paris Turf väljer att samarbeta med Travronden. Vi lägger ned hjärta och själ i allt vi gör. Det spelmaterial förtjänar att nå ut till många fler kunder än i dag och med ny teknik och dessutom möjlighet till översättning kan vi leverera spelinnehåll till flera samarbetspartners samtidigt.

Det nytecknade avtalet mellan Travronden och Paris Turf påbörjas lördagen den 21 mars och gäller tills vidare.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.