Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tredje raka för Dante

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Dante Kolgjini tog sin tredje raka kuskseger. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

Dante Kolgjini visar toppform i sulkyn. Med Zefira Kronos ordnade talangen sin tredje raka kuskseger.

Publicerad:

Fem segrar på 14 starter under 2019. Dante Kolgjini fortsätter att gå från klarhet till klarhet i sulkyn. Under måndagen plockade han hem sin tredje raka kuskseger efter att ha lotsat Zefira Kronos (e. Muscle Hill) hela vägen.

Zefira Kronos ordnade karriärens första triumf och var totalt överlägsen på 1.12,7a/1640 meter. Detta efter att ha avslutat sista 500 meterna efter snabba 1.10,9. Hemligheten till segern enligt Dante Kolgjini? Jänkarvagnen.
– Hon gjorde det ruskigt bra, men jag hade det lite på känn. Hästen gjorde ett bra lopp redan i torsdags och nu var det första gången hon gick med jänkaragn och det gav ruskig effekt. Man får köra på ett speciellt sätt i jänkarvagn och för att få rätt effekt enligt mig behöver hästarna gå i jämn hög fart hela vägen. Jag försökte dra på i stenhårt tempo och det slutade på det här sättet, sade Dante Kolgjini efteråt.

I fjärde starten för året ordnade He's A Diffacolt (e. Muscles Yankee) första årssegern. Efter en rejäl avslutning tog nioåringen en bekväm seger för sin tränare Stefan Persson. Detta på segertiden 1.15,3/3180 meter.
– Han gör det jättebra. Han har fått ett självförtroende hos oss och skötaren gör ett enormt jobb med honom. Jag hade på känn att det skulle kunna gå vägen om det skulle stämma till hundra procent och det måste man säga att det verkligen gjorde, sade Stefan Persson.

Måndagens vinnare på Halmstadstravare:
Amazing Sensation (e. Love You) – Peter Untersteiner
Darling Godiva (e. Yarrah Boko) – Christoffer Eriksson (Lars I Nilsson)
Ferrari (e. Formula One) – Mathias Alm (Louise Frumerie)
Cold Cash (e. Ready Cash) – Roger Malmqvist (Mats Rånlund)
Zefira Kronos (e. Muscle Hill) – Dante Kolgjini (Lutfi Kolgjini)
Run Ceasar Run (e. Muscles Yankee) – Christoffer Eriksson (Ola Samuelsson)
Valentin (e. Quevert) – Svend Dyhrberg (Ilona Larsson)
Zima Axe (e. Love You) – Victor Rosleff (Jerry Riordan)
He's a Diffacolt (e. Muscles Yankee) – Stefan Persson
Donkie Ixi (e. Papa Bear) – Christoffer Eriksson (Riccardo Bianchi)

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS