Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trippel för Adielsson

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Erik Adielsson och Timetorock'nroll. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Erik Adielsson var kusken för kvällen på Solvalla. Med Charles du Sud, Timetorock'nroll och Iceland Falls noterades han för tre segrar.

Publicerad:

I karriärens sjunde start kom tredje segern. Håkan Wallbergs treåriga sto Iceland Falls (e. Iceland) fortsätter att gå från klarhet till klarhet. Erik Adielsson fick chansen bakom stoet för första gången – och ekipaget höll undan från ledningen på 1.16,0a/2140 meter.
– Det var lite obehagligt. Redan efter 50 meter så såg jag ingenting... Som tur var körde jag en travmaskin. Hon är en häst som klarar sig helt utan kusk i princip. Hon visade upp otroligt fin teknik och var enkel att ha att göra med, sade Erik Adielsson.

Karriärens första seger ordnade Karin Nilsson-tränade Timetorock'nroll (e. Timetosaygoodbye) i sin tionde start. Det fyraåriga stoet kom i mål på nya rekordet 1.14,7a/2140 meter.
– Det här var årets första seger för mig vilket känns jättekul. Jag fick hästen i maj och han har haft mycket bekymmer med aktionen. Vi har jobbat fram och tillbaka med balansen. Jag har jobbat hos Robert Bergh i nio år och snappat upp en del gällande den biten, sade Karin Nilsson.

Erik Adielsson:
– Det var bra gjort att vinna. Jag förstod inte riktigt hur det skulle gå till från det här läget, men vi hade lite flyt som kom ned i rygg på ledaren och sedan fick vi ledningen gratis. Han gick undan enkelt på en bra tid. Han var riktigt bra och har kommit lite för varje start jag har kört honom.

Från ledningen ordnade Maxime Marais-tränade Charles du Sud (e. Fast Photo) sin första seger i karriären. Erik Adielsson körde hästen för första gången som vann på 1.15,9/2140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS