Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Två frakturer för Norberg: "Får ta den tid det tar"

Foto: Jenny Rehnman/Kanal 75
I fredags ägde en otäck olycka rum på Umåker. Foto: Jenny Rehnman/Kanal 75

Två dagar har gått sedan den omfattande olyckan på Umåker. Bland kuskarna fick Jan Norberg den värsta smällen och läkarna har konstaterat att han drabbats av dubbla frakturer.

Publicerad:

Det var i fredagens första lopp på Umåker som olyckan var framme. Ett flertal ekipage kolliderade och gick i backen med full kraft. Jan Norberg och Christian Månsson åkte båda till sjukhus med ambulans efter olyckan. Norberg är fortfarande kvar där medan Christian Månsson har fått åka hem.
– Janne är klart piggare nu och har återfått färgen igen. Han har drabbats av en bäckenfraktur och även en fraktur på höger hand. Jag kan inte svara på när han får lämna sjukhuset utan det får helt enkelt ta den tid det tar för honom att komma tillbaka, säger Robert Karlsson, vd och travbanechef på Umåker.

Christian Månsson fick en smäll på axeln, men har fått lämna sjukhuset där man konstaterade att han inte drabbats av några frakturer.

Tre av de fyra hästarna, Bork Faxa, Attack (Jessica Lindgren) och Dale Oda, som var inblandade ströks från loppet medan Guli Vinn (Mats Gällerstedt) kom till start.
– Guli Vinn gjorde ett anständigt lopp. Bland de tre som ströks från loppet finns ingenting nytt att berätta utan det verkar ha gått förhållandevis bra. Två av dem fick sårskador, säger Robert Karlsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS