Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Uttagningslopp ställs in

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Aetos Kronos och Johan Untersteiner vid segern i finalen av Breeders Course 2019. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Det blir vissa omkastningar i schemat kring Breeders Course, men planen är fortsatt att finalen körs på Solvalla 31 maj med en miljon till vinnaren.

Publicerad:

I fjol övertygade Aetos Kronos mycket när han vann finalen av Breeders Course på Solvalla på topptid. Årets upplaga av Breeders Course kommer att avgöras med något annorlunda förutsättningar. Det tilltänkta försöket i Milano den 14 april utgår. I farozonen ligger också försöket på Wolvega den 15 maj.
– Vi har noga följt utvecklingen runt om i Europa och tagit del av de pandemibegränsningar som gäller i respektive land. Det innebär tyvärr att vi måste ställa in uttagningsloppet i Milano och med stor sannolikhet även loppet i Wolvega. Vi beklagar det, men i det rådande läget måste vi alla se till människors hälsa i första hand, säger Magnus Rundgren, vd för Breeders Course, i ett pressmeddelande.

Arrangören har tillsammans med Svensk Travsport kommit fram till att köra fyra uttagningslopp i Sverige där de tre främsta går till final. Uttagningarna körs på Solvalla den 29 april och 13 maj samt på Åby den 9 maj och på Jägersro den 13 maj. Finalen avgörs på Solvalla den 31 maj där vinnaren plockar hem en miljon kronor.
– Vi hade en fantastisk final förra året då Aetos Kronos vann på nytt världsrekord. Nu gör vi vårt bästa för att få en ny stor final, trots yttre omständigheter som vi inte kan rå över, säger Anders Malmrot, sportchef på Solvalla.

Skulle försöket på Wolvega köras kommer fem uttagningslopp att ligga till grund för finalfältet. Då kvalificerar sig de två främsta per lopp samt de två bästa treorna.

Samtliga försök och även finalen avgörs över 2140 meter autostart.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS