Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vann efter långa uppehållet

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
André Eklundh (arkivbild). Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Operation, vila och ny tränare – sedan kunde Dropluggage Racing hitta tillbaka till tävlingsbanan.
Det sexåriga stoet vann direkt i comebacken i Karlstad.

Publicerad:

Efter ett mersmakande kvallopp på Åby i slutet av november var det äntligen dags för comeback för Droppluggage Racing (e. Quite Easy U.S). Stoet hade inte startat sedan början av december 2017 och när det väl var dags var det också första starten i André Eklunds regi. Efter positiva stallrapporter målades hon upp som det värsta hotet mot favoriten Valetta, som startade 40 meter bakom.
André Eklundh kunde köra sig till ledningen omgående samtidigt som favoriten satt längst bak i fältet och när han sedan kunde varva på 1.19,4 var det ingen som kunde göra något åt Dropluggage Racing som tog en mycket säker seger närmast före nyss nämnda Valetta. Klockan stannade på 1.18,7/2140 meter.
– Hon har varit väldigt skadedrabbad och haft dåliga knän. Till slut blev hon opererad och hon gick på bete i 14 månader innan hon kom till mig, sade André Eklundh i vinnarcirkeln.

Eklundh hade faktiskt vunnit med hästen tidigare. Då i Dan Widegrens regi.
– Det finns kapacitet i henne. Framför allt har hon fin inställning och bra hjärta och lungor. Det är benen som är lite dåliga, men peppar pepprar så verkar det funka bra nu.
Segern var den tredje på elva försök och den var värd 35 000 kronor. Det innebär att Dropluggage Racing nu har 135 100 kronor på kontot.

Dubbelseger efter olyckan

Emilia Leo kastades ur sulkyn i samband med provstarten tillsammans med Vanity Blast i V75-3. Hästens ströks samtidigt som Leo kunde konstatera att hon klarat sig utan skador. Istället följde hon upp det med att vinna båda DD-loppen. Först med Sandra Luomala-tränade Father of Sun (e. Pastor Stephen) och sedan med Jörgen Nordquists fyraåring Hugo Brew (e. Dream Vacation), som vann efter ett lopp utvändigt om ledaren.
– Jag fick en körorder i dag och det var att inte köra i dödens med den – och där hamnade jag. Han kändes stark hela vägen, sade Leo i vinnarcirkeln. 

Kallblodet imponerade

Kvällens uppvisning på Färjestadstravet stod stortfavoriten Jokke Ålj (e. B.W.Modde) för. Tillsammans med tränaren Per Ludvig Nilsen kunde hästen försvara ledningen från start och sedan springa sitt eget lopp där framme. Konkurrenterna var helt chanslösa att hänga med och när upploppet kom hade Jokke Ålj en gigantisk lucka ner till övriga. Segertiden landade till slut på 1.27,9/1640 meter. Det var femåringens första framträdande över kort distans.
– Vi har pratat om att vi tror att han är bättre på kort distans. Han har varit väldig tjusig att köra, men han blir bättre och bättre, sade Nielsen efter hästens fjärde raka seger.

Enkelt för kriteriefinalisten

Marvellous Tooma (e. Dream Vacation) fick en behaglig väg till seger den här gången. Frode Hamre kunde köra sig till ledningen utan besvär och sedan bestämma tempo efter behag. Klockan stannade på 1.17,9a/2140 meter när hästen tog årets tredje seger.
– Han har haft en fin säsong, med kriteriekvalet på Solvalla som höjdpunkt. Nu hoppas jag att han kan utvecklas under vintern och få en väldigt fin fyraåringssäsong, sade Hamre efter segern.
Roger Walmann-tränade Simb Rubinette (e. Infinitif) tog en enkel seger från andra utvändigt i E3 Bonus-loppet för treåriga ston. Mika Forss höll i tömmarna och han meddelade i vinnarcirkeln att det fanns gott om krafter kvar.

Oskar J Andersson attackerade 800 meter från mål tillsammans med Radjah d’Inverne (e. Scarlet Knight) och kunde enkelt koppla grepp på ledande Gogo Hall. Däremot blev det med mycket knapp marginal som hästen kunde hålla undan för Joe Martini.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.