Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Världsrekord då French Laundry vann

Foto: MARIA HOLMÉN
Foto: MARIA HOLMÉN

Stefan Melander tog inte bara hem Jubileumspokalen denna onsdagskväll.
I Big Noon-pokalen vann French Laundry – och han krossade det tidigare världsrekordet!

Publicerad:

Big Noon-pokalen är ett lopp där de treåriga hästarna står 20 meter framför fyraåriga konkurrenter. På förhand var Cruzado dela Noche storfavorit, men denne klarade inte av voltstart och galopperade. Istället var det Stefan Melanders andrahäst i loppet, French Landry som visade sig bäst till slut. Efter perfekt ryggresa i andraspår serverad Örjan Kihlström kom luckan invändigt den sista biten och han lyckades koppla grepp om Tango Negro strax innan mållinjen.
I och med triumfen tog French Laundry sin första seger i Sverige. Han tävlade framgångsrikt i USA innan han för ett knappt år sedan köptes till Sverige av Stefan Melander. Segertiden 1.11,7/1.640 meter var nytt världsrekord med 1,1 sekunder. Det tidigare världsrekordet för fyraåriga hingstar/valacker över kort distans voltstart noterade Claymore på Sundbyholm i oktober i fjol.

Det går inte säga någonting annat än att Örjan Kihlström var kvällens man. Förutom segrar med Nuncio och French Laundry tog han hem ytterligare två segrar på V75. Med Roger Walmanns toppämne Caddie Lisieux (e. Ready Cash) blev det väldigt enkelt i Wallenius Cup. Loppet var överpaceat, men duon kunde sitta kvar till mitt på sista bortre långsidan. När attacken väl sattes in gick det otroligt fort och marginalen ner till tvåan i mål blev 1,5 längd, men då var det avstannandes in mot mål. Tiden? 1.11,3a/1.640 meter vilket är två tiondelar ifrån Princess Faces svenska rekord.
Fjärde och sista segern för Örjan Kihlström togs tillsammans med Daniel Redéns Bostonz Credit i Queen L:s lopp.

I övrigt…
…vann Stig H Johansson Ahlsell Legends tillsammans med Robert Berghs Michelangelo Ås. Det var Stig H Johanssons tredje raka seger i loppet som numera får anses vara en tradition under Jubileumspokalsdagen.
…tog Erik Adielsson en dubbel. Anna Mix (läs separat artikel) och Gunell Palema. Trots tuff resa var Håkan K Perssons travare starkast den sista biten i Diamantstoets final.
…blev V75-raden 1-1-8-6-4-6-5. Den gav 2.842 kronor på sju rätt och sex rätt gav 44 kronor. Jackpot blev det på fem rätt.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.