Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Västerbo Highflyer glänste

Foto: ALN
Västerbo Highflyer vann ett V86-lopp på Lindesberg trots en resa utvändigt om Magic Tonight. Foto: ALN

Lindesberg arrangerade V86-tävlingar och en av vinnarna var Västerbo Highflyer som plockade ner fjolårets Elitloppsvinnaren Magic Tonight trots en resa utvändigt om denne.

Publicerad:

Västerbo Highflyer (e. Look de Star) visade förra gången strålande form då han spurtade vasst som tvåa i gulddivisionen. Denna kväll fick han vandra utvändigt om Magic Tonight, men kunde enkelt avväpna ledaren över upploppet och ta en lätt seger. Tiden blev 1.11,5a/1.640 meter.

– Det var första gången jag körde honom, men jag har sett hästen mycket tidigare. Det är en jättefin häst som är på väg uppåt i form och det ser bra ut för framtiden, sade Örjan Kihlström om den av Daniel Redén-tränade hästen.

Treårige Lubeck (e. Muscle Hill) tog en imponerande seger i V86-3. Drygt ett varv från mål var Lubeck framme utvändigt om ledande Ural. 550 kvar övertog Lubeck ledningen och över upploppet höll han lätt undan till seger utan att pressas på 1.12,9a/1.640 meter.

– Det är en mycket fin häst som har jättefin gång. Innan det är färdigt tror jag han är en guldhäst, sade Veijo Heiskanen som tränar.

Well Done La Marc (e. Ready Cash) hade fyra raka segrar innan han förra gången blev femma i ett lopp på Solvalla under Elitloppshelgen. Denna afton var det femåriga stoet tillbaka i vinnartagen då hon mycket enkelt vann ett försök till Diamantsoet efter tidig ledning. Segertiden blev 1.15,0a/2.140 meter.

– Efter vi kommit till ledning var det ingen fara och det kändes lugnt, sade Björn Goop som även tränar hästen.

I ett lärlingslopp hann Il Mio Dea (e. Marion Mad Money) och Billy Svedlund fram till seger precis före mål. Mogas Madonna hade skaffat sig en klar ledning in på upploppet, men stumnade ordentligt sista biten. Il Mio Dea hade positionsbekymmer första varvet och fick kontakt i femte ytter först efter ett varv. 400 kvar var det fyraåriga stoet ute i fjärdespår och via 1.16 sista 500 hann Il Mio Dea förbi Mogas Madonna precis innan mål.

– Det var struligt med galopperande hästar framför oss första varvet. Jag trodde det var kört då, men 50 meter före mål fick jag segerförhoppningar, sade Billy Svedlund som körde Il Mio Dea som tränas av Benny Ohlsson. Segertiden blev 1.16,5/2.160 meter.

I V86-5 svarade Toralf Jubb (e. Alf Palema) för en rejäl överraskning då vinnaroddset var över 95 gånger pengarna och insatsprocenten på V86 var 0,34. Klaus Kern körde till spets med Let's Dance D.E. och drog på i tufft tempo i ledningen. Över upploppet stumnade Let's Dance D.E. medan Toralf Jubb spurtade till seger från fjärde ytter och vann på 1.13,5a/2.140 meter.

– Jag körde Toralf Jubb i heatlopp nyligen och då galopperade han i första sväng i båda loppen, men gick sedan bra i skymundan. Till denna start hade vi gjort lite förändringar, förutom ett par lätta framboots tävlade hästen utan skor och skydd på benen. Då sprang han mycket friare och fick det att flyta bättre så jag är inte helt förvånad att han vann, sade Kaj Widell om den av Micael Broberg-tränade hästen.

I ett stayerlopp (V86-6) kunde Ladyofthelake (e. Offshore Dream) runda till vinst trots 40 meters tillägg och ett lopp i kön större delen av loppet. Segertiden blev 1.15,6a/3.180 meter och tränar gör Lise-Lotte Nyström.

– Det går inte att köra offensivt varje gång och när de körde så långsamt i täten trodde jag det var kört. Hon är fruktansvärt ärlig och rejäl, sade Pierre Nyström.

Le Miracle (e. Taurus Dream) kundes köras till spets efter 500 meter och då var mycket vunnet för den fyraårige valacken. Då fick Copimade trava utvändigt om ledaren resten av loppet och kunde inte gå förbi över upploppet utan istället höll Le Miracle undan med en dryg längd. Segertiden blev 1.13,4a/2.140 meter och tränar gör Svante Båth.

– Le Miracle är fin och gör det väldigt bra varje gång. Han rör sig väldigt smidigt och enkelt, sade Erik Adielsson.

I V86-avslutningen tog Enjoy Boko hand om ledningen. Hon hade dock inget svar över upploppet mot Casanova Sisu (e. Deweycheatumnhowe) som vann efter en löpning i tredje ytter. Segertiden blev 1.13,9a/2.140 meter.

– Det har småkrånglat lite med honom, men idag var han riktigt bra. Han är ganska lat i rygg, men när han fick anfallsorder sprang han fint, sade Ulf Ohlsson om den av Markus Pihlström-tränade hästen.

Rätt V86-rad:
4 Well Done La Marc
11 Il Mio Dea
3 Lubeck
6 Västerbo Highflyer
10 Toralf Jubb
15 Ladyofthelake
7 Le Miracle
9 Casanova Sisu

V86-utdelning:
8 rätt: 352.457 kr.
7 rät: 575 kr.
6 rätt: 29 kr.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.