Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vd:n: ”Det är bra klass på tävlingarna i år”

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Robert Berghs långdistansare Whipped Eggs kommer till start i Skellefteå. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Midsommartravet är Skellefteås största travdag. I fjol tappade banan 1 500–2 000 åskådare på grund av tuff konkurrens från fotbolls-VM. Samtidigt med tävlingarna spelade Sverige mot Tyskland i Sotji.

Publicerad:

– Det var tufft. Vi hoppas att kunna locka tillbaka åskådarna till årets tävlingar och kanske öka på lite också. Vi räknar med 5 000 åskådare och drömmer om 5 500, säger Skellefteåtravets vd Henrik Bäckström.

Midsommarkransen för varm- och kallblod är de största loppen under lördagen med 100 000 kronor till vinnaren. Midsommarkransen över tre varv kördes första gången 1965. Dun Bunter tog sju segrar (1975–1979, 1981–1982) med sin tränare Stig Lindmark i sulkyn.

– Det är bra klass på tävlingarna i år. I Midsommarkransen startar Robert Bergh sin långdistansare Whipped Eggs och han möter några bra hästar på start, säger Bäckström.

– Vi har satsat mer på kallblod i Skellefteå och kör även Midsommarkransen över tre kilometer. Sedan har vi även final i Bodbäckspålles fyraåringsserie med 100 000 kronor till vinnaren. Jan-Olov Persson kommer som vanligt upp med några fina fyraåringar (Gott Klirr och Guli Roy) och han är en stor profil.

En intressant start gör fyraårige Even's Cool Boy. I fjol var Robert Dunders hingst med i E3-final och vann sedan finalen i Norrlands elitserie med 200 000 kronor i förstapris.

– Even's Cool Boy gör comeback, han sprang in över 700 000 kronor i fjol och är en topphäst. Det blir spännande att se var han står, säger Bäckström.

Skellefteåtravet satsar även på uppträdanden under tävlingarna och andra aktiviteter som ska locka besökare till banan. Den lilla banan i norra Västerbotten mår fint för tillfället.

”Vi ser framåt” står det på hemsidan och prognosen är god.

– Ekonomin har blivit bättre sedan pokalåren. Vi har byggt om restaurangen och plockat bort ett par gamla byggnader som inte fyllde någon funktion. Vi har alltjämt en liten organisation och det gäller att anpassa sig, men just nu känns det bra.

Men det är en sak som irriterar Skellefteåtravet. Att tvingas köra V75 i början av oktober. Hösten kan ha slagit om till vinter vilket innebär stora problem för en bana med små resurser.

– Vi jobbar på att försöka få till en förändring, men det är svårt, säger Henrik Bäckström.

Drömmen vore förstås att få köra V75 på sommaren.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS