Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vermo förlänger upploppet

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Readly Express vid segern i Finlandia-Ajo i våras. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Från 180 till 200 meter. Nu blir upploppet längre på finska Vermo.
– Det gör att fler hästar en ärlig chans att strida om segern, säger banans sportchef Miika Lähdeniemi.

Publicerad:

Vermo travbana, som ligger ett par mil utanför Helsingfors, invigdes 1977. Sedan dess har upploppet varit 180 meter långt, men till onsdagens tävlingar flyttas mållinjen.

Upploppet blir då 20 meter längre och så även de ordinarie distanserna. Hädanefter ska loppen på Vermo köras över 1.620, 2.120, 2.620 eller 3.120 meter.
– Vi gör förändringen av sportsliga anledningar. Förlängt upplopp gör troligen att fler hästar får en ärlig chans att strida om segern, berättar sportchefen Miika Lähdeniemi i ett pressmeddelande.

Förändringen sker en månad innan Vermo står värd för Europaderbyt som kommer att avgöras över 2.120 meter. En som är positiv till det längre upploppet är Hannu Torvinen som leder körsvensligan på banan.
– Nu är det inte livsviktigt att vara med där framme redan i sista kurvan. 20 meters flytt kan se ut som en liten förändring, men det kan påverka överraskande mycket, säger Torvinen i Vermos pressmeddelande.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS