Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Viktiga veckor för Örebro

Foto: CLAES KÄRRSTRAND/TR BILD
Om Örebrotravet ska flyttas till Kvinnersta eller ej kommer att avgöras inom några veckor. Foto: CLAES KÄRRSTRAND/TR BILD

Dagen efter årsstämman i Örebro Travsällskap låter sportchefen Claes Broberg lättad och försiktigt optimistisk. Inom blott några vecka kan alla pusselbitar ha fallit på plats.

Publicerad:

Travronden har tidigare berättat att årsstämman under tisdagen gav styrelsen fortsatt mandat då det gäller en ny tävlingsbana i Kvinnersta. Men detta med vissa speciella krav: att de pengar som den nuvarande marken i Marieberg säljs för räcker till att finansiera den nya travbanan.
– Vi hade hoppats att det skulle vara klart med köpare till marken i Marieberg lagom till årsstämman. Nu lyckades inte detta, men det kändes ändå skönt att vi efter stor majoritet på årsstämman nu får fortsätta att försöka slutföra affären, säger Claes Broberg.

Vad är det som återstår för att allt ska gå i lås?
– Det handlar både om att en köpare ska bestämma sig för marken i Marieberg samt att vi själva väntar på en markutredning av området i Kvinnersta. Vi har gjort våra grundkalkyler efter markkartor, vilket inte är tokigt, men nu ska vi få veta ännu mera om marken med hjälp av borrningar. Ett besked kommer vilken vecka som helst.

Är det en eller flera köpare kvar i ”matchen” om marken i Marieberg?
– Det är två kvar. Jag kan inte säga exakt hur länge det kommer att ta, men vi pratar om veckor.

Claes vill helst inte nämna några siffror på vad man vill få ut av en försäljning av marken i Marieberg. Men han nämner att tidigare kalkyler visat att en ny tävlingsbana i Kvinnersta kommer att kosta minst 250 miljoner kronor. Sedan finns även planer på en träningsanläggning i anslutning till den nya travbanan.
– Men kostnaderna för träningsanläggningen behöver inte täckas av försäljningen av marken i Marieberg, utan här har vi andra finansiella lösningar, säger Claes Broberg.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS