Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Wildcards klara i Boden

Foto: Maria Holmén, TR BILD
Dante Boko får en av två wildcards i Norrbottens Stora Pris. Foto: Maria Holmén, TR BILD

Två wildcards är nu utdelade inför Norrbottens Stora Pris nästkommande lördag i Boden.

Publicerad:

Det är hemmahästen Makethemark (e. Maharajah) samt Lutfi Kolgjinis Dante Boko (e. Going Kronos) som får dessa.
– Jag har fått klart med att dela ut wildcards till dessa. Båda hade kunnat få problem att ta plats i loppet med hjälp av startpoäng. Så nu är det åtta platser kvar som går till dem med högst startpoäng, berättar Bodentravets travbanechef David Zimmer.

Förra året var det Anna Mix och Elian Web som fick var sitt wildcard i Boden. Frågan är varför just Makethemark och Dante Boko tog hem det spelet i år?
– Makethemark är en hemmahäst som tillhört årgångstoppen hela livet och som jag tror kan komma bra till sin rätt i ett sådant här lopp, där det lär bli fullt tryck hela vägen. Han var en liten besvikelse i första stora slaget mot äldre eliten i Finlandia Ajo, men senast på Bergsåker tyckte jag att det såg klart bättre ut, svarar David Zimmer och fortsätter:
– När det gäller Dante Boko tillhör han en av de mer exklusiva hästarna vi har i landet. Formen kanske inte har varit helt på topp på sistone, men samtidigt vet vi vilken spetskompetens Dante besitter. Hans speed kan utnyttjas både från start eller till slut. Bland annat slog han ju Propulsion i Årjängs Stora Sprinterlopp förra året. Det här känns som en perfekt häst att ge ett wildcard till.

 

 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS