Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Wy Fi imponerade stort: "Självklart är jag chockad"

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Paw Mahony. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

RÄTTVIK. Tung resa och meriterat motstånd var inget som bekom Wy Fi. Vid marknadstravet i Rättvik skrällvann nioåringen till drygt 112 gånger insatsen.
– Fyra månaders tävlingsuppehåll och dessutom ett lopp i dödens. Självklart är jag chockad, sade segerkusken Paw Mahony.

Publicerad:

Årets upplaga av Marknadssprintern blev en sevärd historia där Wy Fi (e. Andover Hall) drog det längsta strået för sin tränare Paw Mahony trots kraftödande löpning utvändigt ledaren. Segertiden blev 1.12,6a/1.640 meter.
– Jag ryckte tussarna och petade till hästen när vi svängde in på upploppet och han krigade hela vägen in i mål. Grundtanken är att Wy Fi ska tävla i monté framöver, sade Paw Mahony.
Kenneth Haugstad tog en prydlig dubbel med Daniel Redén-tränade hästar.
Först i duon var debutanten Honor Thy Mother (e. Pastor Stephen) som vann säkert på 1.18,3/2.140 meter efter att ha avancerats till front på första bortre långsidan.
– Det blev väldigt enkelt när vi lyckades ta oss till ledningen. Daniel berättade att hästen skulle ha lite problem i kurvorna, men det var inget som störde henne i loppet, sade Kenneth Haugstad.
Vinst nummer två togs med Bellatrix Zet (e. Hard Livin) efter ett starkt slutvarv utvändigt ledaren.
Segertiden blev 1.17,7/2 140 meter.
– Det gick långsamt i täten och jag valde att köra fram i dödens efter 900 meter. Bellatrix Zet var en trevlig bekantskap och hon vann relativt säkert, sade Haugstad.
Amatörtränade Aifur (e. Spotlite Lobell) spårade ett långlopp från start till mål för Ulf Ohlsson.
Segertiden blev 1.16,3/2 640 meter.
– Hästen fick press i omgångar och det var bra gjort av honom att hålla undan till vinst, sade Ulf Ohlsson som dessutom vann ett P21-lopp med amatörhästen Liam Palema (e. Adams Hall) från ledningen.
Jennifer Persson red Närby Panik (e. Järvsöviking) förtjänstfullt till vinst på 1.27,9/2 160 meter. Hästen tränas av Solvallalärlingen Daniel Selin.
– Närby Panik presterade ett starkt slutvarv och vann säkert. Hästen har utvecklats mycket på sistone och uppträder nästan som ett varmblod, sade Jennifer Persson.
Vinnarhålet gjorde själ för namnet när amatörtränade Gorgeous Lime (e. So Perfect) vann sitt andra lopp för året. Segertiden blev 1.15,7a/2.140 meter. I sulkyn satt Rättvikamatören Linda Artursson.
– Hästen var tidigare bekväm, men på sistone har han utvecklats rejält och blivit en riktig krigare, sade Linda Artursson.
Fredrik B Larsson serverade What A Vap (e. Orlando Vici) perfekt resa i tredje ytter och fyraåringen tackade genom att avgöra en tät slutstrid med tre hästar på linje. Segertiden blev 1.17,0/2 160 meter.
– Hästen hade problem med den lösa banan och det var först när vi svängde in på upploppet som jag fick vinstkänsla, sade Fredrik B Larsson.
Wiktor Kylin-Blom svarade för ett gott dagsverke bakom comebackande Elsas Faks (e. Järvsöfaks) som vann på 1.32,5a/2.140 meter efter omväxlande resa i dödens respektive ledningen sista 900 meterna. Hästen är tränad av Hagmyrenproffset Jan-Olov Persson.
– Han var fin i ett rejält jobb i måndags och jag hade goda förhoppningar på förhand, sade Wiktor Kylin-Blom.
Nicklas Westerholm presenterade ett trevligt nyförvärv i form av Neverendingdream (e. Crazed). Efter en lugn start avancerades sexåringen till spets 1 550 kvar och via ett avslutande 1.13,5-varv travade valacken undan till seger på 1.16,1a/2 140 meter i fin stil.

Lira nästa gång: King Creole visade intakt form som fyra efter inledande galopp.

MATTIAS BÄCK

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.