Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Blir det något Derby?

Foto: MICKE GUSTAFSSON/TR BILD
Jimmy Jonsson kör Tekno Jerven i kväll i Gävle. Sedan väntar avelsarbete för fyraåringen. Foto: MICKE GUSTAFSSON/TR BILD

Blir det något Derby för Alf Jonssons superlöfte Tekno Jerven?
– Just nu siktar vi mot det, men det går inte att säga något säkert, säger Fredrik Fransson, som från och med i morgon tar över hästen för avelsarbete.

Publicerad:

Förra året missade Tekno Jerven (e. Tekno Odin) Kallblodskriteriet på grund av en skada. Nu har hästen inlett på bästa sätt efter det ofrivilliga uppehållet och ståtar med två segrar på tre starter inför kvällens lopp i Gävle.
– Tekno Jerven och Ängsborken åker sedan tillsammans ner till Fredrik Franssons stuteri. De är vana att vara ihop, så vi fortsätter på den linjen, berättar Alf Jonsson.

Kvalen till det svenska Kallblodsderbyt avgörs den 12 juli. Frågan är om Tekno Jerven hinner med detta?
– Jag vet inte hur länge han blir kvar hos Fransson, men vi hoppas förstås på Derbyt, säger Alf Jonsson.

Fredrik Fransson kan inte heller lämna något säkert svar.
– Nej, han är helt ny som avelshingst och bara fyra år gammal. Så det hela hänger på hur det går för hans del på ”nya jobbet”.

När det gäller Ängsborken är svaret mera givet.
– Han är fulltecknad och måste vara kvar hos mig under hela avelssäsongen. Även om hingstarna hålls i gång med träning så blir det inte aktuellt med något startande för hans del förrän på sensommaren/höstkanten.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS