Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Monark Newmen till avel

Foto: MARIA HOLMÈN
Foto: MARIA HOLMÈN

Årets Derbytvåa gör en ”Readly Express”. Imorgon väntar ett litet extraknäck för Monark Newmen.

Publicerad:

Fyraåringen från Kalmar kan se tillbaka på en mycket flott säsong med en bra bit över tre miljoner kronor intjänat och flera starka resultat i såväl den svenska som utländska kulltoppen. Årets Derbytvåa tar nu ett brejk från tävlandet och istället väljer tränaren och ägarna att låta honom tjänstgöra som avelshingst. Precis som Timo Nurmos låtit göra med sina unghästtoppar Readly Express och Villiam. 
– Hästen har fått lite förfrågningar och med tanke på att säsongen är över känns det passande att testa. Det rör sig om totalt 15 ston, bland annat Matteus Lillieborgs Noir de Cherie, berättar Fredrik Persson. 

Monark Newmen (e. Orlando Vici) avelsvärderades på Solvalla i slutet av oktober och tilldömdes 74 poäng, vilket anses som högt skattat avelsvärde. I morgon (läs: onsdag) väntar transport till Björkhaga stuteri i skånska Löberöd.
– Det blir ett litet avbrott i vardagen för honom och sedan väntar vinterträning inför nästa säsong, men vi har inte stakat ut matchningen än, säger han.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.