Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Spännande debut för avelshingst

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Canepa Hanover på Broline Stuteri. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

På torsdag kör Åby sin tvååringspremiär med sju deltagare. Med i loppet är Grimfrost som blir Canepa Hanovers första svenska startande avkomma.

Publicerad:

Årets första tvååringslopp brukar köras på Axevalla under trippeltravet men banan valde att ställa in årets race. I stället visade de första tvååringarna upp sig under Jägersros Åbergs-kväll, där Adrian Kolgjinis Aquarius Face (e. Mosaique Face) segrade.

Säsongen har därmed kommit igång för de yngsta och på torsdag den 6 augusti stundar Åbys tvååringspremiär. Sjua hästar gör upp och en av dem är Grimfrost, som blir avelshingstens Canepa Hanovers första startande avkomma i Sverige.

Canepa Hanover (e. Muscle Hill-Cressida Hanover), född 2012, är en halvbror till Triple Crown-vinnaren Glidemaster på sin mors sida. Han tränades i USA av Jimmy Takter och vann bland annat Simco Stakes och finalen av Jersey Sire Stakes (på rekordet 1.09,1), innan en gaffelbandsskada satte stopp för karriären.

Han har varit uppstallad på Broline Stuteri sedan 2017 och har 81 färdigregistrerade svenskfödda avkommor. Grimfrost är alltså först ut på banan och hästen tränas av Axevallaamatören Birgitta Strandäng.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS