Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stort intresse kring Broadway Hall

Foto: Monica Thors
17-årige Broadway Hall stallas upp i Sverige nästa år. Foto: Monica Thors

Det är en förstärkning som heter duga. Nästa år kommer avelsstjärnan Broadway Hall till Brodda Stuteri - och intresset är stort på förhand. 
– Vi räknar med att han blir fulltecknad, säger Lennart Petersson-Brodda. 

Publicerad:

Broadway Hall (e. Conway Hall-B Cor Tamgo) hade en lika kort som succéfylld karriär i början av 2000-talet. För Jim Campbell blev det nio starter som tvååring och han vann samtliga. Däribland Kentucky Sire Stakes, Lexington Breeders och Breeders Crown i sitt sista lopp. 2005 kom Broadway Halls första kull i USA syns dollarmiljonärer som Hambletonian-vinnaren Broad Bahn, Action Broadway och Pilgrims Taj. I Sverige finns E3-vinnaren Mermaid Ås och i Norge femfaldige miljonären Thai Broadway. 

Och fler stjärnor är att vänta. Broadway Hall kommer nästa år stå uppstallad på anrika Brodda Stuteri i Skåne. 
– Vi är otroligt glada över att få hit Broadway Hall. Det är en dokumenterad topphingst som man drömmer om att ha i sin hingstpark, säger Lennart Petersson-Brodda från stuteriet i Skurup.

Intresset är också stort för Broadway Halls tjänster. 
– Det är väldigt positivt redan med tanke på att det inte är jättemånga som vet att han kommer. Han kommer få många ston och folk som är intresserade bör höra av sig i höst, jag räknar med att han blir fulltecknad. Det blev SJ's Caviar under sitt första år och vi hoppas att Broadway Hall ska få lika fina ston. 

Vad betyder det för er att få in Broadway Hall?
– Man har hållit på med det här i 40 år och det här gör att vi står starka inför framtiden, vi har en oerhört stark hingstpark. Jag tror också att det är viktigt för svensk avel att få in topphingstar som är på plats och lämnar färsk sperma, säger Lennart Petersson-Brodda.

Broadway Hall kommer att kosta 50.000 kronor vid levande föl. 

Läs mer om Broadway Hall på Breedly.com.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS