Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Wishing Stone hittad död

Foto: TR BILD
Wishing Stone och Åke Svanstedt. Foto: TR BILD

Travservice skriver om den tragiska nyheten att Wishing Stone hittats död i sin hage. Avelshingsten blev 15 år gammal.

Publicerad:

Hingsten stod uppstallad i Italien för avelsarbete. För travservice.dk berättade hästens huvudägare Knud Erik Ravn om samtalet.

– Jag blev uppringd i morse och fick höra att Wishing Stone var funnen död. Det fanns inga tecken på att han var sjuk innan. I fredags blev han tappad som vanligt. Han ska bli obducerad så att vi får svar på varför han dog, säger ägaren.

Wishing Stone (e. Conway Hall) har varit verksam som avelshingst i flera länder, däribland Norge och Danmark. Han är bland annat pappa till Dumbo och Donatello Garbo som var etta och tvåa i danska derbyt 2019. Hingsten har även gjort avtryck på svensk mark. Bland annat genom färska V75-vinnarna Sam The Man och Sourire Frö. Andra namnstarka avkommor vi sett i Sverige är Tabasco C.D., Zinco Jet och Zefiro Dei Cedri.

På tävlingsbanan vann Wishing Stone bland annat Copenhagen Cup och Kungapokalen.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.