Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Six Pack blev pappa till ett svenskt föl

Foto: TR BILD
Ett svenskt hingstföl efter Six Pack föddes under natten till onsdag. Foto: TR BILD

Häromveckan föddes den första avkomman efter Six Pack på ett stuteri i USA. Nu har världsrekordhållaren blivit pappa till ett svenskt föl.
– Jag gillade Six Pack från första början, säger uppfödaren Håkan Karlsson.

Publicerad:

Först en betäckningsrätt, sedan ett fölsto. Den svenske uppfödaren Håkan Karlsson handlade två gånger om i USA häromåret. Nu är det första resultatet av affärerna här – ett hingstföl efter Six Pack.

– Jag köpte en betäckningsrätt när Six Pack syndikerades. Jag ville använda den själv, men där och då gick det inte att skicka fryst sperma eftersom Six Pack hade tävlat i Kanada. Därför fick jag köpa en märr i USA och betäcka på plats, säger Karlsson.

Stoet i fråga var Meadowbranch Lulu (e. Explosive Matter). Hon blev dräktig, flyttades till Sverige och fölade under natten till onsdag.

– Det kan inte vara jättemånga som har gjort som jag, så hennes hingstföl måste vara Six Packs första avkomma här i Sverige. Ingen har sagt något annat i alla fall, säger Karlsson.

Vad fastnade du för hos Six Pack?
– Han är stor, muskulös och var jäkligt bra på tävlingsbanan.  Jag gillade honom från första början och följde hela hans karriär.

Vilken hingst ska Meadowbranch Lulu betäckas med i år?
– Det har jag inte bestämt, men det finns lite tankar. Kanske Trixton, kanske Maharajah. Vi får se vad det blir.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.