Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Örebro ges miljonstöd

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Örebro Travsällskap tilldelas 1,5 miljoner kronor som stöd från Arvsfonden. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Örebro Travsällskap får ekonomiskt stöd från Arvsfonden. Ett stöd som kommer att gå till nybyggnation av en körhall.

Publicerad:

Det planeras för en körhall i anslutning till Örebro Travsällskaps anläggning. Vilket ska göra att man året runt bedriva verksamheten oavsett årstid och väder. Nu står det klart att travsällskapet tilldelas stöd på 1,5 miljoner kronor av Arvsfonden för att finansiera arbetet med körhallen.

Till Svensk Travsport säger Örebrotravets vd Robin Thörn:

– Ett fantastiskt besked. Vi har jobbat med det här projektet en period och stödet från Arvsfonden möjliggör för oss att utveckla vår travskoleverksamhet och nå barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Efter STL-tävlingarna på lördag sätter vi oss ned och börjar planera. Förhoppningsvis kan det bli invigning inom ett år.

Lena Thybeck är utbildningsansvarig:

– Jag är jätteglad! Hästar har en läkande kraft och tillsammans med Claes Broberg har jag jobbat för att utveckla och bredda vår travskoleverksamhet. Det finns ett stort behov att fylla runt Örebro och med körhallen kommer vi kunna ha igång verksamheten året runt. Vi har fått mycket bra stöd av handläggare från Arvsfonden när vi jobbat med projektet och självklart satsar vi själva medel också.

Kammarkollegiet skriver följande i ett pressmeddelande:

”Örebro Travsällskap får stöd med drygt 1,5 miljoner kronor från Arvsfonden för nybyggnation av körhall

Projektets syfte är att kunna bedriva körning och monté på travhästar och ponnies året runt i en säker och funktionell miljö för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Genom att bygga en körhall i anslutning till föreningens anläggning kan verksamheten bedrivas oberoende av väder och årstid. Nya målgrupper ska inkluderas via samarbete med föreningar och funktionshindersorganisationer i Örebro kommun. Verksamheten kommer att bedrivas både enskilt och i grupp. Prova-på-kurser, studiebesök och öppet hus ska också arrangeras för att locka fler till travsporten.

Arv som utvecklar Sverige - Allmänna arvsfonden är hela Sveriges arvsfond som gör så att bra idéer kan förvandlas till en bättre verklighet för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Varje år får hundratals projekt över hela landet stöd ur fonden. Friends har fått det. Färdtjänst och Cirkus Cirkör. År 2019 fördelades 749 miljoner kronor. Över 10 000 projekt har fått pengar ur fonden sedan 1970.”

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.