Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Robert Bergh behöver lösa ut Åbytravet

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Robert Bergh. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Det kommer kosta Robert Bergh att flytta tillbaka till Bergsåker. Enligt Expressen behöver tränaren lösa ut Åbytravet med elva miljoner kronor för att kunna sälja sin gård i Hajom.

Publicerad:

Detta eftersom Åbytravet lånade ut pengar till Robert Bergh när han flyttade dit. 

Tränaren bekräftar för Expressen att uppgifterna till stor del stämmer, men vill inte prata om några summor.

– Det gör det på ett sätt men det är inget krångligt, vi har ett aktiebolag tillsammans. Bolaget avvecklas när vi är klar med den här processen. Det är inget konstigt utan bara en process som ska lösas. Det är inget märkvärdigt men inget jag vill prata om, säger Bergh till Expressen.

Inte heller Åbytravets vd Jon Walter Pedersen vill gå in på exakta summor.

 – Det är ingen hemlighet att vi hjälpte till ekonomiskt med ett lån när Robert flyttade till Åby. Robert äger gården själv och vi har ett gemensamt driftbolag där vi äger en majoritet av aktierna. Vid en eventuell försäljning så löser han in det lånet, säger Pedersen till Expressen, och kommenterar också gårdens framtid:

– Han kommer ha gården som en filial fram till hösten sen om han säljer eller hyr ut efter det lägger vi inte oss i, men vi vill såklart ha en hästverksamhet på en så fin anläggning nära Åby.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.