Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Redén om nya satsningen

Foto: MARIA HOLMÉN, TRAVRONDEN
Daniel Redén. Foto: MARIA HOLMÉN, TRAVRONDEN

Han har varit en av landets mest framgångsrika travtränare under en tid. Nu väljer Daniel Redén att testa nytt – nämligen galopp.
– Jag tycker om det här med utmaningar, säger Daniel Redén.

Publicerad:

För en tid sedan köpte Daniel Redén in två galopphästar som han kommer att träna på Furuby Gård i Enköping. Förhoppningen är att kunna ta lärdom och använda sig av nytänket inom travsporten.
– Det är en rolig grej. Jag tycker om det här med utmaningar och det är ett lite annat tänk inom galoppen. Jag har varit nyfiken på galopp och kollade upp det med i Frankrike och fick lite kontakter där. På den vägen är det, säger Daniel Redén.

Hästarna som anslutit till Furuby Gård är det fyraåriga stoet Silver Express och den fyraårige valacken Sublissimo som båda kommit till start och vunnit lopp i Frankrike.
– Jag hoppas kunna använda lite av mina travkunskaper i galoppen, men även lära mig av galoppen att ha nytta av i travet. Jag har inga som helst planer på att bli nummer ett som galopptränare utan det är mest en kul grej att lära sig av. Det finns fina starttillfällen och jag bor väldigt nära Bro Park.

Hur skulle du beskriva dina två hästar?
– Hästarna har lärt mig mycket redan och känslan är att träningen har fungerat. Det ser i alla fall så ut. Jag provar mig fram och försöker bygga upp explosiva muskler på dem. Jag hoppas och tror att min bana hemma på gården kommer att passa hästarna bra.

Hur skiljer sig galopphästarna mot travhästarna?
– Jag trodde att det skulle vara större skillnad. Att galopphästarna skulle vara mer stressade och uppjagade, men de går här hemma och njuter av livet. Det är inget annorlunda än så länge.

Vad hoppas du kunna dra nytta av från galoppen till travet?
– Jag försöker hela tiden hitta nya träningsmetoder och jag älskar att kolla upp nya saker, men hästar är hästar och musklerna fungerar på samma sätt oavsett ras. Man får inte ruta in sig och köra på samma linje hela tiden utan man måste tänka utanför boxen. Det känner att utmana sig själv för att hitta det ultimata.

Vad är målsättningen?
– Egentligen är jag nöjd bara om hästarna kan komma till start. Sedan om vi är tio meter eller 150 meter i mål eller om vi vinner kan jag inte svara på. Jag hoppas att hästarna ska kunna komma ut och starta i april. De har visat bra resurser tycker jag, men skulle det gå bra är det bara bonus.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS