Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Diplomstoet Kings Blondie är död

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Diplomstoet Kings Blondie har lämnat jordelivet vid en ålder av 22 år. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

På tävlingsbanan sprang Kings Blondie in drygt 600.000 kronor. Men det är som mamma hon gjort störst avtryck – nyligen vandrade det 22-åriga avelsstoet vidare till de evigt gröna ängarna.

Publicerad:

2019 utsågs hon till diplomsto. Något som utses av Elitstokommittén till ston som haft en mycket god och jämn förärvning samt lämnat avkommor som uppfyller avelsmålsättningen för den varmblodiga travhästen.

Nu har Kings Blondie vandrat vidare till de evigt gröna ängarna. Hon inledde tävlingskarriären hos Tage Hagström för att 2005 gå i träning hos Claes Svensson. Totalt blev det 11 segrar och 667.300 kronor intjänat på 55 starter.

Som mamma fick Kings Blondie sex avkommor. Mest framträdande på tävlingsbanan hittills är Moving On (e. Quite Easy U.S.) med drygt 7,1 miljoner kronor intjänst. Näst mest pengar bland hennes avkommor har King Sir Kir (e. Make It Happen) tjänat med sina drygt 3,1 miljoner kronor.

Kings Blondie hittades död i sin hage på Stuteri PWR, 22 år gammal. Stoet var där tillfälligt inackorderad för en embryotransfer.

– Samtalet blev chockartat. Kings Blondie hade hittats död i hagen en morgon. Kroppen var kall. Väldigt smärtsamt, jag trodde ju att Kings Blondie hade några fina år till att leva hemma hos oss. Kings Blondie har betytt mycket för oss. Sex fina avkommor har hon lämnat och hon kommer att begravas, som kremerad, vid hennes ”egna” hus här hemma på gården. Vi får glädja oss framöver åt att följa hennes avkommor på travbanorna, säger ägaren Birgitta Hagström till Mantorptravets hemsida.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.