Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Två elitston döda

Foto: TR BILD
På bilden har vi Friction, vars mamma, Hermit Lady, är död. Foto: TR BILD

Stefan Melanders stopark har blivit mindre, bland annat har två Elitston fått vandra vidare.

Publicerad:

Stefan Melander har satsat hårt på aveln under en längre tid, som de flesta känner till. Nu är två av de ston som betytt otroligt mycket de senaste åren, döda.

Det är elitstona Hermit Lady och Twisterella som man meddelar har lämnat jorden.

Hermit Lady (e. Express Ride) som var uppfödd av Menhammar Stuteri, tjänade själv 347.550 kronor under sin tävlingskarriär, men det var som avelssto som hon kom att betyda massor. Hon fick bland annat Elitloppshästen tillika vinnaren av Jubileumspokalen Friction, unghäststjärnan System Performance, miljonärskan Oceanic Clearence och E3-finalisten Digital Pointer. Totalt fick hon elva avkommor, vilka har sprungit in över nio miljoner kronor.

Twisterella tjänade 275.350 kronor under sin karriär. Hon var uppfödd av Black Type Breeders och även hon har lämnat topphästar. Däribland Aisle Stand och Licence Holder. Precis som Hermit Lady fick Twisterella elva avkommor, vilka totalt tjänat 7,3 miljoner kronor.

– Tack för era insatser och fina avkommor som ni givit oss, skriver Sättersbo Stuteri som har hand om en stor del av Stefan Melanders stopark.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.