Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Återigen tagit ett beslut som riskerar att upphävas"

Foto: TR BILD
Jesper Arvenberg, Daniel Redéns juridiska ombud. Foto: TR BILD

Under torsdagen kom Svensk Travsport med besked om att kretsen kring Propulsion blir återbetalningsskyldiga för de prispengar Propulsion sprungit in i Sverige. Nu svingar Daniel Redéns juridiska ombud, advokat Jesper Arvenberg, rätt rejält.

Publicerad:

Jesper Arvenberg lyssnade själv på presskonferensen, och han är förundrad över Svensk Travsports beslut att välja att ogiltigförklara Propulsions 45 starter i Sverige.

– Under hela presskonferensen fick jag känslan av att de återigen tagit ett oövervägt beslut som riskerar att upphävas och ändras.

– Jag är kritisk till att man tar det här beslutet nu på ett underlag som inte är kommunicerat till oss. Särskilt då det grundas på omständigheter som kommer att bli föremål för den slutliga prövningen i ansvarsnämnden och eventuellt överdomstolen.

Advokaten menar vidare på att det inte finns någon anledning till att skynda på beslutet, när det redan tagit lång tid.

– Jag tycker att om man har dragit ut på utredningen i fem månader, så kunde man ha avvaktat med beslutet till dess allt är utrett och slutligt avgjort. Varför måste det kommuniceras nu, innan allt är klart? Är det inte rimligt att vi får ge vår syn och kunna komplettera utredningen innan man fattar ett sådant här drastiskt beslut. Vad ska man göra om beslutet blev fel? Dra tillbaka julklappen till de ägare som fått pengarna utbetalda? Det blir jätteknepigt.

Just att Daniel Redén och juridiska ombudet inte fått säga sin mening i frågan, är någonting som han återkommer till.

– Jag menar att de objektiva förutsättningarna inte är klarlagda. Är hästen nervsnittad? Och hur bedömer man begreppet nervsnittad, är det permanent eller är det övergående, frågar sig Arvenberg.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.