Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Misstänkt för koboltdoping

Foto: Letrot.com
Miguel X. Mestre Suner. Foto: Letrot.com

Stallet har tagit 39 segrar i Frankrike i år. Nu avslöjas det i en rapport från Le Trot att flera av tränarens hästar testats positivt för olika dopingpreparat.

Publicerad:

39 segrar har Miguel X. Mestre Suners hästar tagit på fransk mark i år. Nu är spanjoren avstängd i väntan på utredning. I en rapport från franska travförbundet Le Trot skriver man att fyra av Suners hästar, Geronimo Fuego, Elana Sport, Familote och Fripon du Marche, testats positivt för olika otillåtna dopingpreparat. Preparaten som uppvisats i testresultaten är kobolt, nandrolon och testosteron, skriver Le Trot i rapporten.

Nu är Miguel X. Mestre Suner avstängd i väntan på utredning. Geronimo Fuego vann lopp på Vincennes så sent som i mitten av september och Fripon du Marche vann ett lopp på samma bana i slutet av augusti.

Tränaren har även hästar som Guillermo Sport och Florida Sport i träning. Den förre vann grupp I-loppet Prix Albert Viel på Vincennes i juni och den senare startade i Grand Prix de l'Uet på Vermo så sent som den 12 oktober där han slutade oplacerad.

2016 fastnade flera av fransmannen Fabrice Souloys hästar i dopingtest gällande preparatet kobolt. Hästarna som testade positivt var Your Highness, Un Mec d'Heripre, Lionel, Timone Ek och Lover Face.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS