Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nya dopingfall i Tyskland

Foto: Micke Gustafsson
Foto: Micke Gustafsson

Nyligen fastnade den tyske hästen City Guide i ett dopingprov efter segern i Breeders Crown-finalen i Berlin. Nu har ytterligare två hästar tränade i Tyskland testat positivt.

Publicerad:

Den senaste månaden har den tyska travsporten drabbats av ett flertal positiva dopingprov. Nyligen blev det känt att treårige City Guide fastnat i dopingprov efter sin seger i Breeders Crown-finalen på Mariendorf-Berlin den 23 september. City Guide tränas av Erwin Bot.

I veckan stod det klart att ytterligare två tyska hästar fasnat i dopingprov. Det handlar om två hästar tränade av Josef Franzl. Stoet Queen For A Day har lämnat ett positivt A-prov. Även hingsten Baxter Hill har lämnat ett positivt A-prov. Båda hästarna slutade tvåa i sina respektive Breeders Crown-finaler i Berlin den 23 september.

Det rapporterar det tyska centralförbundet via sin hemsida.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS