Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kriterieauktion flyttas till en vecka före Kriteriet

Foto: Micke Gustafsson/TR Bild
ASVT Trottex generalsekreterare Sara Lennartsson bekräftar att Kriterieauktionen flyttas till veckan före Kriterieveckan.. Foto: Micke Gustafsson/TR Bild

Kriteriehelgen på Solvalla och Kriterieauktionen går skilda vägar.
– Vi har spikat att Kriterieauktionen nästa år ska arrangeras veckan innan själva Kriterieveckan, bekräftar Sara Lennartsson, generalsekreterare på ASVT Trottex AB.

Publicerad:

Det hörs om inte annat på namnet att Kriterieauktionen är intimt förknippad med Kriteriehelgen på Solvalla. Det har under många år varit en självklarhet för travintresserade att kunna åka till Stockholm för att uppleva både stortävlingar och ettåringsauktioner under en ”långhelg”. Nästa år blir det dock en stor ändring – auktion och tävlingar separeras från varandra.
– Vi har inte fastställt vilka dagar auktionen kommer att hållas nästa år. Men det blir någon gång under veckan före själva Kriterieveckan, fortsätter Sara Lennartsson.

Varför gör ni den här ändringen?
– Vi flyttade tillbaka till Scandic Infra City i Upplands Väsby till i år. Nu går det inte att hålla till där under Kriteriehelgen 2020 eftersom lokalerna är uppbokade. Vi har funderat fram och tillbaka, men nu bestämt oss för att lägga auktionsdagarna veckan innan istället. Vi vill helt enkelt inte byta lokaler ytterligare en gång, utan vara kvar i Upplands Väsby.

Blir inte det här konstigt?
– Jag har förståelse för om det låter konstigt, men vi har som sagt diskuterat igenom detta noga och kommit fram till ett beslut.

Går detta beslut att ändra?
– Nej, det går det inte.

Kan du berätta lite mera om detaljerna kring nästa års auktion? Exempelvis vilka dagar och tider som ni har planerat eller andra ändringar?
– Vi har varken spikat dagar eller något annat. Det blir ett möte i slutet av oktober och efter detta har jag förhoppningsvis mer att komma med.

Sara Lennartsson tycker inte att Kriterieauktionen 2020 och Kriteriehelgen blir helt separerade från varandra.
– Vi har ju Auktionsloppen som normalt ligger tidigt under Kriterieveckan, i år var det tisdag. Så på sätt blir det ändå så att de två evenemangen hakar i varandra.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS