Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Global Brilliance köptes för 1.060.000 kronor

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Global Brilliance och Erik Adielsson. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Global Brilliance har tillhört kulltoppen och sprungit in drygt 1,9 miljoner kronor hos David Persson. På lördagskvällen var hon ute till försäljning på Travera – och såldes till sin uppfödare Global Farm för 1.060.000 kronor.

Publicerad:

Hennes största merit är andraplatsen bakom Honey Mearas i Derbystoet förra året. Då kammade Global Brilliance (e. S.J.’s Caviar – Pledge Allegiance) hem en miljon kronor på ett bräde. Totalt sett har det numera femåriga stoet sprungit in drygt 1,9 miljoner kronor.

På lördagskvällen bjöd hennes ägare ut stoet till försäljning på Travera. En budgivning som vanns av hästens uppfödare Global Farm på 1.060.000 kronor. Det rapporterar Travera via ett pressutskick.

Global Brilliance inledde karriären hos Peter Untersteiner för att i slutet av april förra året gå i träning hos sin nuvarande tränare David Persson. På 25 starter har hon plockat 7 segrar.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.